Mă mut de pe Facebook pe MeWe, înainte ca dl. Zuckerberg să mă blocheze fiindcă am supărat China comunistă!


Mă mut de pe Facebook pe MeWe, înainte ca dl. Zuckerberg să mă blocheze fiindcă am supărat China comunistă!

Nu, nu am plecat definitiv de pe Facebook. Doar îmi fac bagajele. Postez tot mai des pe MeWe și caut rețele sociale alternative la cele controlate de dl. Zuckerberg și prietenii săi din Big Tech. 

Desigur, nu cred că un colos ca Facebook se va prăbuși în 2-3 zile doar fiindcă noi, oamenii de dreapta, conservatori, ne-am săturat ca niște obscuri sexo-marxiști care lucrează la departamentul de cenzură a lui Zuckerberg să ne baneze când vor ei. Dar lucrăm la asta, pas cu pas! Vă mai aduceți aminte de MySpace? Sau de cvasimonopolul Yahoo asupra căutărilor pe internet? Sunt istorie, abia mai suflă. 

Pentru Zuckerberg sper că se apropie începutul sfârșitului, chiar dacă amicul său de la Amazon încearcă să salveze Twitter. Ce a făcut Jeff Bezos, eliminând Parler de pe cloudul Amazon, nu a avut nici o legătură cu presupusele îndemnuri la violență – au găsit 2-3 exemple...- ci a fost un sprijin deschis pentru Twitter, afectat de concurență. Aproape 20 de milioane de oameni foloseau Parler, cât de nerușinat poți să fii ca să susții că toți erau niște extremiști violenți? Până și Financial Times, un ziar care nu poate fi suspectat de simpatii pro-Trump, a arătat că Amazon ajută Twitter, blocând Parler. 

Zuckerberg și Google au mers prea departe cu cenzura. Chiar dacă trolii de stânga aplaudă măsurile împotriva președintelui SUA, oamenii inteligenți își pun întrebări. Cât sunt de clare (sau confuze) regulile în baza cărora poți fi banat de Facebook sau Twitter? Cine le pune în aplicare? Nu vorbim de dublu standard? Violențele Antifa sunt tolerate, mesajele dreptei conservatoare – nu. Facebook cooperează cu China comunistă și cu Rusia, dar îl scoate din priză pe președintele SUA. 

Cum au început să se dezvolte rețele alternative, cum au început să curgă dezinformările și etichetele false, acuzațiile că aici sunt doar răii de neoconservatori. Fake news. Aici se adună oamenii care iubesc libertatea. 

De fapt, de ce m-am mutat pe MeWe: 

  • Respectă libertatea de expresie cu sfințenie
  • Nu vinde informațiile colectate de la mine către o a treia parte – cum a făcut Zuckerberg, care a tranzacționat informații private de la milioane de utilizatori Facebook către Cambridge Analytica și de aici au ajuns la Rusia sau cine știe unde. 
  • MeWe are surse clare: abonament premium (dar nu ești forțat să-l plătești)/ cumpărare de servicii cloud/ un magazin de unde poți achiziționa stick-uri/ abonament de doi dolari pe lună pentru comunicații audio/ video

Câtă vreme nu ai mesaje pornografice, MeWe te lasă să scrii ce vrei. 

Domnul Zuckerberg m-a blocat o lună pentru că am scris despre comuniștii chinezi și despre Ciuma Roșie. Am folosit doar cuvinte care există în Dicționarul Explicativ (DEX) al Limbii Române, nu am înjurat pe nimeni, iar ceea ce am relatat eu a spus, printre mulți alții, și ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Contul meu avea aproape 100.000 de urmăritori, cel care m-a blocat știa foarte bine de ce mă pedepsește dur. 

În consecință, merg pe urmele a milioane de cetățeni ai planetei – inclusiv luptătorii pentru democrație din Hong Kong - și, pas cu pas, evadez de sub controlul Big Tech. Îi las pe marxiști să se bucure de teritoriul domnului Zuckerberg. Nu-mi voi închide contul de pe Facebook pentru că vreau să asist, amuzat, la momentul în care marxiștii vor rămâne doar ei între ei și se vor bate ca chiorii pentru diverse prostii mărunte. 

Ne revedem pe MeWe sau pe orice altă platformă care respectă dreptul oamenilor de a vorbi liber. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.