Ludovic Orban NU își dă demisia: "Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale partidului"


Ludovic Orban NU își dă demisia: "Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale partidului"

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat marți că nu va demisiona de la șefia partidului și că va anunța ulterior dacă va candida la Congres pentru un nou mandat. Totodată, Orban a precizat că problemele ce țin de PNL trebuie discutate în interiorul partidului. 

"Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitatea mea de președinte al PNL obligația mea e să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unității și eficienței în guvernarea de coaliție. Cetățenii așteaptă de la noi soluții pentru rezolvarea problemelor, organizarea eficientă în bătălia cu pandemia și o reluare rapidă a creșterii economice care să permită creșterea calității vieții și a standardului de viață pentru fiecare român. 

Președintele PNL e ales de Congres. PNL a avut un Congres în iunie 2017 și va avea unul în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt președinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunța public acest lucru. Din nou repet ceea ce vă spun, cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL", a precizat Orban. 

Reiterăm că Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au avut o serie de ieșiri publice prin care i-au cerut demisia lui Ludovic Orban din fruntea PNL atât pentru rezultatul de la alegerile parlamentare, cât și pentru deznodământul negocierilor purtate de acesta cu USRPLUS și UDMR în vederea creionării arcului guvernamental. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.