VIDEO Ultimul discurs al președintelui Donald Trump: „Mișcarea pe care am creat-o abia începe”. Cele mai importante declarații înainte de predarea mandatului


VIDEO Ultimul discurs al președintelui Donald Trump: „Mișcarea pe care am creat-o abia începe”. Cele mai importante declarații înainte de predarea mandatului

Donald Trump, al 45-lea președinte al SUA, a susținut în discursul său de rămas bun că „se va ruga pentru succesul” administrației lui Joe Biden și că mișcarea politică pe care a creat-o „e abia la început”.

„Acum, când mă pregătesc să predau puterea unei noi administrații, miercuri la prânz, vreau să știți că mișcarea pe care am creat-o abia începe (...) Agenda noastră nu era despre dreapta sau stânga, nu despre republicani sau democrați, ci despre binele unei națiuni - și asta înseamnă întreaga națiune”, a spus Trump.

El a precizat că toată lumea din SUA a fost „îngrozită” de revoltele de la Capitoliu. „Violența politică este un atac asupra a tot ceea ce prețuim ca americani. Nu poate fi tolerată”.

Potrivit lui Trump, Administrația sa a „restabilit puterea americană în țară și leadershipul american în străinătate”, „a construit cea mai mare economie din istoria lumii”, iar sub conducerea sa, Statele Unite „și-au revitalizat alianțele și au unit țările lumii pentru a rezista Chinei mai mult ca niciodată”.

„Ca urmare a diplomației noastre îndrăznețe și a realismului bazat pe principii, am realizat o serie de acorduri istorice de pace în Orientul Mijlociu. Este începutul unei noi ere pentru un nou Orient Mijlociu, iar noi ne aducem soldații acasă”, a adăugat Donald Trump.

Nu în ultimul rând, a precizat că este „foarte mândru” că a fost primul președinte din ultimele decenii care „nu a început noi războaie”.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.