Primul mesaj al lui Daniel Bodnar de pe patul de spital. „Durerile sunt încă foarte intense, piciorul stâng nu-l simt în mare parte”. Cum putem să ajutăm la recuperarea cât mai rapidă a curajosului salvator al pădurilor Bucovinei


Primul mesaj al lui Daniel Bodnar de pe patul de spital. „Durerile sunt încă foarte intense, piciorul stâng nu-l simt în mare parte”. Cum putem să ajutăm la recuperarea cât mai rapidă a curajosului salvator al pădurilor Bucovinei

A trecut o săptămână de la teribilul accident de circulație în care activistul de mediu Daniel Bodnar, care se luptă pentru salvarea pădurilor din Bucovina, a fost grav rănit, iar veștile despre starea de sănătate lui continuă să fie demoralizante. Există însă multă speranță și dorință de recuperare atât din partea bătăiosului activist, din partea familiei, cât și a miilor de susținători care urmăresc cu sufletul la gură vești despre evoluția sa post-operatorie.  

Pentru prima dată de la accident, Daniel Bodnar a reușit să scrie, duminică seară, un mesaj emoționant pentru „oamenii frumoși” care îi urmăresc activitatea pe Facebook. Le-a mărturisit că are dureri mari, dar este încredințat că Dumnezeu poate face oricând o minune ca el să umble din nou printre oamenii pentru ale căror bogății naturale se luptă cu o mafie neîndurătoare.  

Vă reamintim că Daniel Bodnar a fost atacat de mai multe ori de tăietorii ilegali de lemne care sunt protejați de autoritățile locale din zona Sucevei, autorități pe care, de altfel, activistul le-a acuzat de mai multe ori că sunt părtașe la distrugerea pădurilor Bucovinei. Detalii AICI.

„Bună seara, oameni frumoși! 

Vă scriu acest mesaj de pe patul spitalului! Durerile de după operație sunt încă foarte intense, piciorul stâng nu-l simt în mare parte, dreptul are și el probleme, iar bazinul încă este amorțit. 

A fost o mare încercare, puteam să mor, dar vreau să vă spun atât: sunt binecuvântat că astăzi sunt în viață și îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru asta 

Nu știu cât va dura recuperarea completă a corpului meu, dar sunt încredințat că Dumnezeu poate face oricând o mare minune și voi putea umbla printre voi. 

Rugați-vă pentru mine și știu că asta se va întâmpla pentru că avem un Dumnezeu puternic! 

Vă mulțumesc din suflet pentru miile de mesaje pe care le-ați trimis și rugăciunile înălțate pentru mine! Vă rog să mă iertați că nu reușesc să vă răspund, dar nu pot să stau foarte mult timp pe telefon pentru că încă am dureri mari și vreau să fiu cât mai liniștit. Vă iubesc!”, a scrie Daniel Bodnar în primul mesaj de după accident. 

Cu două zile înainte, fratele activistului scria că a venit de la Cluj la Iași pentru a vedea cum se simte. El a publicat și conturile în care cei care admiră lupta, energia și determinarea lui Daniel pot dona bani pentru că „starea lui este mult mai complicată decât s-a anticipat”, iar recuperarea acestuia va fi dificilă, costisitoare și de lungă durată:

„Am străbătut drumul de la Cluj la Iași pentru a mă interesa personal de starea de sănătate a fratelui meu şi aş vrea prin această postare să vă răspund mesajelor dumneavoastră. 

Daniel are dureri postoperatorii foarte mari, în ciuda analgezicelor. Numără orele și așteaptă ziua când va putea să fie externat și să înceapă terapia; este nevoie în continuare de rugăciunile noastre ale tuturor! 

Are îmbunătățire postoperatorie, în sensul că înainte de operație, pe o scară de la 0 la 5, avea 0, iar acum are un scor de 1/5. Noi ne dorim să ajungă cât mai repede la 5/5, chiar dacă pare imposibil. 

Fractura cominutivă de la nivelul gleznei nu mai necesită intervenție chirurgicală, ci doar imobilizare cu gips. 

Din păcate, încă nu prezintă reflexe la nivelul sfincterelor. 

Piciorul drept prezintă sensibilitate la atingere și contracturi musculare la tentativele de mobilizare. 

Piciorul stâng prezintă sensibilitate la atingere până la nivelul genunchiului şi are deficit motor complet. 

În ciuda situației prezentate, Daniel este un luptător şi conștientizează ceea ce urmează. Spune că nu va renunța! Este mulțumitor că trăiește și își dorește extrem de mult să fie lângă soție și fetiță. Are o soție minunată şi puternică! 

Starea lui este mult mai complicată decât s-a anticipat şi încă nu am găsit un centru care să răspundă exact nevoilor lui. 

În acest moment, familia extinsă are ca prioritate sănătatea lui Daniel. Am pus pauză planurilor noastre, pentru că îi dorim să-și reia viața normală cât mai repede posibil. Știu că optimismul şi încrederea în Dumnezeu o să-i ajute la recuperare. E un drum lung și anevoios, dar Împreună vom reuşi! 

Are familie şi prieteni care-l susţin necondiţionat în aceste momente grele. Este tot ce contează pentru el!  

Prin susţinerea cu un gând bun, o rugăciune şi contribuţia financiară, îi facem drumul mai uşor lui Daniel. Ne înălţăm cu toţii glasul către Dumnezeu, să ne dea harul să-l vedem pe Daniel din nou în picioare. 

Vă mulțumim pentru susținere! 

Dr. Daniela Pintican (sora lui Daniel) 

Bodnar Daniel 

Cont în LEI - Banca Transilvania: 

RO05BTRLRONCRT0501378502, 

BTRLRO22 

Bodnar Daniel 

Cont în EURO – Banca Transilvania: 

RO79BTRLEURCRT0501378501, 

BTRLRO22 

REVOLUT: 

GB06 REVO 0099 7013 1862 45 

REVOGB21 

Bodnar Simona 

Cont în LEI – Banca Transilvania: 

IBAN RO60BTRLRONCRT0476112601”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.