În tentativa eșuată de a poza în panseluță, Tudorel minte prin omisiune în legătură cu OUG privind amnistia și grațierea


În tentativa eșuată de a poza în panseluță, Tudorel minte prin omisiune în legătură cu OUG privind amnistia și grațierea

Fostul ministru al Justiției de tristă amintire, Tudorel Toader, a publicat luni un mesaj pe Facebook, care de data aceasta nu a fost șters după o oră, în cadrul căruia a făcut cunoscut opiniei publice un SMS pe care i l-ar fi dat baronul PSD Marian "Portofel" Oprișan, în cadrul căruia i se cerea promovarea unei OUG pentru amnistie și grațiere, căci în caz contrar va fi debarcat de la minister. 

"aprilie 2019!

mesaj telefonic primit de la Marian Oprișan:  

"Domnule ministru, vă rog să nu vă supărați, vreau să știți de la mine. Astăzi avem CEX și voi cere revocarea dvs din funcție. Nu ați promovat OUG pentru grațiere și amnistie, nu ați promovat OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Așa nu mai putem continua".

A procedat întocmai !", a scris Tudorel pe Facebook. 

Publicația Adevărul a precizat că dezvăluirea rectorului Tudorel vine în contextul în care acesta face demersuri, care se pare că au succes, pe lângă noua conducere liberală a Consiliului Judeţean Vrancea să obţină sediul unui imobil de patrimoniu din Focşani, recent reabilitat, pentru a deschide în Vrancea, judeţul său natal, mai multe linii de studii ale Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi. Marian Oprişan se opune public acestei iniţiative, considerând că acea clădire istorică, la care s-a lucrat 30 de ani pentru reabilitarea ei, ar trebui să devină Palatul Culturii din Vrancea.

În privința tangenței cu PNL, trebuie amintit că Tudorel Toader declara că Alina Gorghiu, pe vremea aceea președinte al PNL, l-a curtat pentru a candida la alegerile parlamentare din 2016. 

Tudorel Toader: În februarie, 2016, am fost ales rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În noiembrie 2016, mă curta PNL să devin parlamentar liberal. Vă pot da amănunte. Costel Alexe, care e ministru, îl puteţi întreba, a venit la mine la Rectorat şi mi-a spus că pot fi primul pe listă la deputaţi sau senatori, la Iaşi sau în Vrancea. Am spus că nu-s pregătit să mă fac om politic. Mi-a spus să mă mai gândesc. După aia, a venit un domn, nu-i ştiu numele, care coordona PNL pe Moldova, şi a zis că „vin în numele conducerii, să vă propunem primul pe listă, deputaţi sau senatori, Iaşi sau Vrancea”. Am spus nu. Mă abordează și preşedinta PNL de pe vremea aceea, căreia nu-i spun numele, dar care mi-a fost doctorandă. În cel puţin trei rânduri am discutat cu ea şi m-a rugat, la fel, să fiu deputat sau senator primul pe listă. I-am spus nu.

Mai mult decât atât, mesajul publicat ieri pe Facebook de artizanul recursului compensatoriu trebuie văzut inclusiv ca o nouă tentativă a acestuia de a-și mai repara imaginea pe care și-a alterat-o ireversibil după ocuparea funcției de ministru al Justiției în epoca PSDragnea. În luna noiembrie 2020, după anunțul DNA conform căruia fostul primar al Sectorului 1, pesedistul Dan Tudorache, s-a ales cu un dosar penal, Tudorel a precizat pe Facebook, într-un mesaj pe care l-a șters după o oră, că dintr-odată înțelege de ce fostul edil menționat anterior îi cerea să dea OUG privind amnistia și grațierea. 

Ceea ce trebuie subliniat e că Tudorel Toader evită cu desăvârșire să recunoască că a fost numit ministru al Justiției de către PSDragnea, în condițiile în care a promis că va da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Tudorel a făcut respectiva promisiune și cu prilejul CEX-ului PSD pe parcursul căruia a fost validat de către camarila lui Dragnea pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.