Bodnar, victima unui caz de malpraxis la un spital din Iași. Activistul de mediu, apel disperat către Guvernul Cîțu


Bodnar, victima unui caz de malpraxis la un spital din Iași. Activistul de mediu, apel disperat către Guvernul Cîțu

Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit într-un accident rutier, a lansat un apel disperat miercuri, 27 ianuarie, către Guvernul Cîțu, în cadrul căruia solicită ajutorul autorităților pentru a fi transportat în Germania cu scopul de a continua tratamentul ortopedic. Bodnar a explicat și motivele pentru care a optat pentru transferul în Germania. 

CITIȚI ȘI: Primul mesaj al lui Daniel Bodnar de pe patul de spital. „Durerile sunt încă foarte intense, piciorul stâng nu-l simt în mare parte”. Cum putem să ajutăm la recuperarea cât mai rapidă a curajosului salvator al pădurilor Bucovinei

De asemenea, Bodnar a relatat un episod ce poate fi încadrat la categoria malpraxis medical. Concret, personalul medical de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a greșit piciorul la care trebuia să facă o radiografie, verdictul dat de medici fiind puternic influențat de respectivul act de neglijență, întrucât i-au transmis activistului de mediu Daniel Bodnar că nu are nevoie de o intervenție chirurgicală, deși starea medicală a acestuia impune o intervenție chirurgicală complexă. 

"A trecut o săptămână de la teribilul accident de circulație în care activistul de mediul Daniel Bodnar, care se luptă pentru salvarea pădurilor din Bucovina, a fost grav rănit,

Maică Românie, fiul îți cere ajutorul!🙏🏼🙏🏼🙏🏼  

Sunt nevoit încă o dată să vă cer ajutorul vostru și al Guvernul României.  Astăzi am primit confirmarea din Germania că mă pot transfera acolo și am nevoie acum de ajutor din partea autorităților pentru efectuarea transportului către Germania!  

Situația s-a complicat și chiar este nevoie de acest transfer. Pe lângă operația la coloană, am o fractură cominutivă complicată la nivelul gleznei drepte, în privința căreia, inițial, în urma radiografiei efectuate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, am fost informat că nu necesită intervenție chirurgicală, dar de fapt, ulterior am aflat că aici mi-au efectuat radiografia la nivelul gleznei stângi, nu la piciorul cu probleme, care era în gips.  

Ieri mi s-a realizat un consult ortopedic amănunțit la Spitalul Sf. Spiridon, unde s-a constatat că fractura necesită fixare externă și mi s-a transmis că după vindecarea tegumentului este nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală complexă.

În Iași nu mai sunt locuri în spital, pentru tratament ortopedic, iar pacienții stau și pe holuri.

Recomandarea medicilor de aici a fost să fiu transferat la Suceava pentru intervenția la gleznă, însă centrul din Suceava, fiind un centru unde se tratează cazuri mai puțin complexe decât la Iași, am hotărât împreună cu familia să merg în Germania să fac tratamentul ortopedic, acolo fiind și un centru de recuperare.

Sunt un pacient greu transportabil și dacă voi fi transportat la Suceava pentru fixare externă, după două zile voi fi externat și trebuie să aștept până la vindecarea pielii. În acest timp de vindecare, nu există nicio posibilitate ca eu să fiu internat într-un centru de recuperare în Suceava. Singura variantă ar fi să plec acasă...

Din aceste motive, aleg centrul din Germania, unde există posibilitatea unor îngrijiri corespunzătoare. În România nu am găsit un centru de recuperare specific nevoilor mele și trebuie să evit cât mai mult transferul dintr-un loc în altul.

Cea mai bună soluție este transferul, având în vedere că în acel centru de recuperare va fi făcută și intervenția chirurgicală. Voi avea posibilitatea acolo să încep și procedurile de recuperare, fără a mai fi nevoit să fiu transferat dintr-o parte în alta.

Vă mulțumim că sunteți alături de mine! Vă iubesc💙💛❤️!  

Bodnar Daniel

Cont în LEI - Banca Transilvania:

RO05BTRLRONCRT0501378502,

BTRLRO22

Bodnar Daniel

Cont în EURO – Banca Transilvania:

RO79BTRLEURCRT0501378501,

BTRLRO22

Bodnar Daniel

REVOLUT:

GB06 REVO 0099 7013 1862 45

REVOGB21

Bodnar Simona

Cont în LEI – Banca Transilvania:

RO60BTRLRONCRT0476112601", a scris Bodnar pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.