VIDEO. Cum a fost pus la punct Raed Arafat de un reporter care i-a spus despre revolta românilor arși de vii în spitale. Răspunsul arogant al șefului DSU. „E revoltă în capul dvs!”


VIDEO. Cum a fost pus la punct Raed Arafat de un reporter care i-a spus despre revolta românilor arși de vii în spitale. Răspunsul arogant al șefului DSU. „E revoltă în capul dvs!”

Unul dintre principalii responsabili pentru intervenția haotică, dezastruoasă din seara producerii incendiului de la Colectiv, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, din cadrul Ministerului de Interne, a monopolizat declarațiile publice, vineri dimineață, imediat după tragedia de la Institutul de boli infecțioase „Matei Balș”. Detalii despre tragedie AICI. La sfârșitul discursului în care a dat asigurări, ca și cu ocazia altor dezastre soldate cu pierderi de vieți omenești, că autoritățile au intervenit prompt, și-au făcut datoria și că totul este sub control, Arafat a fost luat la rost de un reporter căruia secretarul de stat a ales să-i răspundă în felul arogant în care le răspunde de regulă celor care îi cer de atâția ani demisia. Redăm integral mai jos dialogul Arafat-reporter (poate fi urmărit și în videoul de mai jos, de la minutul 15.08):

Reporter: „Cum a fost posibil? După Colectiv, după Piatra Neamț iarăși se întâmplă o tragedie! Unde sunt controalele, domnule Arafat?” 

Arafată: „Dacă ați venit să urlați...” 

Reporter: „Urlă românii!” 

Arafat: „Ascultați-mă foarte bine! Urlați dvs acum. Toți colegii dvs s-au comportat...” 

Reporter: „Urlă românii! E revoltă!”

Arafat: „E revoltă în capul dvs acum...lăsați...”

Reporter: „Ce să lăsăm?! Ardem în spitale! Sunt pacienți care ard în spitale...” 

Arafat: „Lăsați situația, vă rog, până o să vină pompierii să spună care este motivul..., da?” 

Reporter: „Unde sunt controalele promise? De ce se întâmplăm lucrurile acestea?” 

Arafat: „Ultimul control aici a fost în luna noiembrie, anul trecut” 

Reporter: „Și ce nereguli au fost constatate?” 

Arafat: „...”


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.