VIDEO. Bobby Păunescu dezvăluie public că este bun prieten cu George Simion


VIDEO. Bobby Păunescu dezvăluie public că este bun prieten cu George Simion

„Sunteți Soros pentru AUR?”, l-a întrebat revoluționarul Marian Ceaușescu pe Bobby Păunescu, cineast, patron de televiziune, magnat, moștenitor al afacerilor dezvoltate cu mulți bani dubioși de tatăl său George Constantin Păunescu, lucrător în comerțul exterior ceaușist și mai apoi țepar al Bancorexului cu 189 milioane de dolari.

„Eu sunt Bobby Păunescu, exact cum ați spus dvs, și nu am dat niciodată niciun ban partidului AUR. Sunt prieten cu George Simion și am mai cunoscut de-a lungul timpului, după alegeri, niște personalități din partid. Atât. Cu sfaturi da (i-am ajutat, n.red). Sfaturile sunt mai valoroase decât banii. Am făcut filme, am câștigat la Cannes și așa mai departe. Trebuie să mergeți la mitropolitul Olteniei să vă spună el ce au făcut ei acolo (familia Păunescu). Grădinițe, aziluri pentru bătrâni, școli, computere, biserici și așa mai departe. Da, acest post (B1) este al meu. Împreună cu Sorin Oancea”, i-a mărturisit Bobby Păunescu lui Ceaușescu. 


Asocierea dintre AUR și Bobby Păunescu a fost făcută chiar în seara alegerilor parlamentare, în 6 decembrie, când, în poza de grup de la sediul partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu, a apărut și proprietarul B1. În declarațiile ulterioare, cei doi copreședinți ai AUR au respins categoric orice fel de relații amicale, financiare sau de colaborare cu Păunescu, precizând chiar că acesta nu le-ar fi cerut permisiunea să apară în poză. Dacă Claudiu Târziu chiar îl acuza pe Păunescu că ar fi venit să-și facă reclamă pe seama AUR, George Simion a admis că a vorbit de câteva ori cu el, precizând că Bobby chiar i-ar fi arătat un document de la CNSAS care atestă că tatăl său, George Constantin Păunescu, ar fi fost victimă a Securității, nicidecum colaborator sau lucrător al acesteia, cum dezvăluie presa de ani de zile.  

Dincolo de trecutul securist al tatălui și de averea controversată pe care o gestionează, Bobby Păunescu a fost elegant și calm în răspunsurile oferite lui „Ceaușescu” spre deosebire de cel pe care îl numește prieten, adică de George Simion, copreședintele Aur care, duminică, în fața Ministerul Sănătății, nu a ratat o nouă ocazie de a evidenția în LIVE un defect de vorbire al revoluționarului. Dificultatea cu care Marian Ceaușescu se exprimă uneori (și care are legătură cu bătaia încasată la mineriada din 1990) și faptul că nu a reușit să pronunțe corect „interpelare” l-au amuzat atât de tare pe deputatul Simion, încât a simțit nevoia să facă public shaming relatând acest incident și în direct a Antena 3, în emisiunea Oanei Stancu (Zamfir), una din cele mai agresive trompete ale progapandei voiculesciene antijustiție. (vezi în video-ul de mai jos, de la min. 0:40) 

Nu este prima dată când Simion îl atacă de Ceaușescu, care, cunoscând în detaliu și din postura celui direct implicat ce s-a întâmplat în decembrie 1989 la Timișoara și București, devoalează adesea în spațiul public că o serie de cadre ale Ministerului de Interne sau din MApN au fost implicate în reprimarea sângeroasă a manifestanților și/sau ulterior în confiscarea Revoluției. Cu puțin înaint de alegeri, Simion îl cataloga drept „papagal” pe Ceaușescu care îl acuza public pe general Nicolae Roman, ajuns  deputat între timp pe listele AUR, că a coordonat un regiment care a acționat chiar la începutul revoltei de la Timișoara împotriva protestatarilor.Generalul Nicolae N. Roman este singurul general din prezent care a comandat două corpuri de armată. Este un om care este foarte respectat de către militari. Ce minciună lansează sistemul despre el în momentul ăsta? E că a fost la Timișoara în 89 și a tras în populație. A venit un papagal din ăsta care nu știe să lege trei vorbe (revoluționarul autentic Marian „Ceaușescu”, n.red) și asta l-a acuzat. Generalul Roman a fost la Timișoara în 89, dar nu a tras și este respectat de revoluționarii de acolo și a fost remarcat în timpul Revoluției”, spunea Simion în noiembrie 2020. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.