Rusia, bilanț îngrozitor: peste 5000 de ARESTĂRI printre care și 100 de jurnaliști în urma protestelor anti-Putin de duminică. Represiunea Kremlinului


Rusia, bilanț îngrozitor: peste 5000 de ARESTĂRI printre care și 100 de jurnaliști în urma protestelor anti-Putin de duminică. Represiunea Kremlinului

Președintele PNȚ Maniu-Mihalache – l-am numit pe antreprenorul Radu Rizescu – avertizează că protestele de ieri din Rusia au fost întâmpinate de cele mai numeroase și mai agresive forțe de ordine din ultimele două decenii, bilanțul fiind de-a dreptul îngrozitor: peste 5000 de arestări printre care aproximativ 100 de jurnaliști. 

”Ieri, la demonstrațiile din Rusia s-au operat peste 5 000 de arestări(din care aproape 100 jurnaliști), protestele fiind întâmpinate de cele mai numeroase(și agresive) forțe de ordine din ultimii 20 de ani. 

Autoritățile merg pe teza forțelor străine care vor să destabilizeze democrația rusească și dau declarații privitoare la neamestecul în treburile interne, care ne sunt familiare și nouă din epoca ceaușistă.

Prezența masivă a tinerilor din orașele risipite prin taigaua siberiană ne aduce aminte de milioanele de destine frânte prin politica de decenii de deportări a indezirabililor, dar moștenirea genetică a acestora se pare că a supraviețuit. 

Rusia rămâne binevenită în Europa. Rusia lui Dostoievski, Soljenițîn, a lui Garry Kasparov și a Annei Politovskaya, mai exact”, scrie Radu Rizescu, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.