Un deputat PNL lansează un apel către USRPLUS: "Sper că NU îl vor destitui pe Berbeceanu. Bucureştiul îl merită"


Un deputat PNL lansează un apel către USRPLUS: "Sper că NU îl vor destitui pe Berbeceanu. Bucureştiul îl merită"

Liderii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR și-au împărțit luni seară funcțiile de prefecți și subprefecți. În urma negocierilor, funcția de prefect al Capitalei a revenit USRPLUS.

PNL: Sibiu, Alba, Brașov, Prahova, Bistrița, Mureș, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin, Vrancea, Iași, Botoșani, Neamț, Giurgiu, Călărași, Constanța, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea și Mehedinți.

USRPLUS: București, Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița, Tulcea, Vaslui, Buzău și Harghita.

UDMR: Cluj, Arad, Covasna, Satu Mare și Sălaj.

În acest context, deputatul PNL Cristian Băcanu a lansat un apel către colegii de coaliție din USRPLUS să ia decizia de a-l păstra pe Traian Berbeceanu în funcția de prefect al municipiului București. 

"Traian Berbeceanu este un profesionist desăvârşit, un om integru, corect şi serios. Traian este un om pe care îl respect mult pentru tot ceea ce a realizat dar şi pentru felul în care a făcut față unor provocări inimaginabile. Traian s-a luptat cu fenomenul infracțional şi a plătit pentru asta doar ca ulterior să fie complet reabilitat (în timp ce procurorul care îl cercetase a ajuns condamnat).  

Traian este un prefect care, până în prezent, a avut o conduită dincolo de orice reproş. Pentru toate acestea îl felicit! El este şi un simbol al luptei împotriva corupției şi, în acelaşi timp, un simbol al combaterii criminalității organizate.

În acest context, trebuie spus că USR-PLUS are dreptul de a desemna un nou prefect la Bucureşti şi de a îl schimba astfel pe Traian Berbeceanu din funcție. Îmi exprim speranța că vom avea în continuare un profesionist la Prefectura Municipiului Bucureşti. Da, îl susțin pe Traian Berbeceanu şi sper că ai noştri colegi de coaliție nu îl vor destitui. Bucureştiul îl merită pe Traian acolo", a scris liberalul pe Facebook. 

În schimb, Traian Berbeceanu a anunțat pe Facebook că va fi revocat din funcția de prefect al Capitalei, spunând că este o decizie firească cu caracter politic.

"Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești.

Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR - Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.

Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!", a precizat Berbeceanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.