News Alert! Fugarul penal Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Italia. Fostul ofițer SRI are de executat o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și zece luni


News Alert! Fugarul penal Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Italia. Fostul ofițer SRI are de executat o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și zece luni

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la închisoare cu executare, s-a predat autorităților din Italia, în orașul Bari. Știrea a fost confirmată și de autoritățile române pentru G4media.ro. El fugise din țară, cu o zi înainte de condamnarea definitivă din iunie 2020, prin Arad, cu mașina. 

Dragomir a primit 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. DNA l-a acuzat că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro. CITEȘTE AICI decizia din iunie a CURȚII DE APEL și ce s-a întâmplat cu Dragomir imediat după pronunțarea acesteia. 

 ”În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales. Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București. În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a anunțat Poliția Română într-un comunicat.

Dragomir a fost dus la Penitenciarul din Bari și așteaptă să fie prezentat în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București, arată spotmedia.ro.

CITEȘTE ȘI: Tupeu de infractor: Săvulescu a intrat în direct în emisiunea în care participa Birchall pentru a se lamenta privind "abuzurile" justiției din România. Reacția fostului ministru: "Nu dialoghez cu un fugar. Această pledoarie poate să o facă în fața instanțelor de judecată"

Daniel Dragomir, aliat al asaltului PSDragnea asupra justiției și promotor al ieșirii României din UE, spunea la începutul lui 2020 că statul paralel vrea să îl bage la pușcărie. 

"Credeati ca statul paralel a murit? Nu! Doar isi ascunde mai bine, mai pervers, mai subversiv, acoperitii si mizeria. Coruperea justitiei este cea mai marsava forma de coruptie! Statul paralel scoate capul doar planificat, la ordin. Maine dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, statul paralel scoate capul in toata splendoarea lui ca sa il vedem cu totii", scria Dragomir pe Facebook în luna februarie 2020. 

Totodată, Dragomir spunea la ultimul termen al procesului, în data de 4 iunie, că dosarul este unul politic, instrumentat la comanda fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea

"Am ajuns cel mai tânăr locotenent-colonel din SRI, mai repede chiar decât Coldea. Din 2012 eram însă cunoscut drept principalul opozant al lui Coldea. Acum, acest dosar este un dosar politic, s-a urmărit și se urmărește în continuare condamnarea mea. (...) Domnul procuror militar Mihai Gheorghe, plasat la DNA de domnul Coldea, a primit ordin, și acest ordin s-a realizat în 13 zile. În cea de-a 13-a zi, pe 26 ianuarie 2015, am fost trimis în judecată", spunea Dragomir. 

După ce DNA l-a inculpat, Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească presupusele abuzuri din Justiție. Daniel Dragomir a participat la zeci de emisiuni ale unor televiziuni apropiate de PSD și de mari condamnați de corupție în care a denunțat așa-zisele abuzuri împotriva sa

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.