Șeful CJ Cluj îi amenință pe Orban și Cîțu cu demisia din PNL: "Nu voi fi singurul!"


Șeful CJ Cluj îi amenință pe Orban și Cîțu cu demisia din PNL: "Nu voi fi singurul!"

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a amenințat joi pe Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu că va demisiona din partid în cazul în care PNL nu va recupera funcția de prefect al Clujului. Alin Tișe a trimis două scrisori deschise, una către Ludovic Orban și alta către Florin Cîțu, cerând ca PNL să păstreze această prefectură.

"Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost prefect de Cluj, Senator şi actualmente la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetăţenii judeţului Cluj). Negocierile politice nu au ţinut cont de performanţă şi profesionalism. PNL deţinea postul de prefect de Cluj. Consecinţele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite şi în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliţie. Foarte mulţi clujeni şi colegi de partid sunt în asentimentul său şi consideră că trebuie luată o poziţie fermă şi fără echivoc.

Eu am făcut-o, şi o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Şi nu voi fi singurul. Politica are şi ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greşeli la Guvern şi numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susţinut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari şi consilieri judeţeni. Numărul celor nemulţumiţi de această decizie este însă infinit mai mare", a transmis președintele Consiliului Județean Cluj. 

În urma negocierilor purtate zilele trecute, funcția de prefect al Clujului a revenit UDMR, motiv pentru care președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a declarat că cei din conducerea centrală a PNL se cred "Dumnezei-Deţinătorii adevărului absolut". (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.