Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a fost umilit de Vladimir Putin. Rusia a expulzat trei diplomați europeni fix când acesta se afla la Moscova


Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a fost umilit de Vladimir Putin. Rusia a expulzat trei diplomați europeni fix când acesta se afla la Moscova

„Josep Borrell, umilit la Moscova! UE trebuie să EXPULZEZE de îndată trei diplomați ruși, să decidă SANCȚIUNI pentru încălcarea drepturilor omului în Rusia și să redevină o ALIATĂ fermă a SUA, fără ezitări!”, scrie pe pagina sa de Facebook, profesorul Valentin Naumescu, analist de politică externă.

„Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă și securitate, socialistul Borrell, a fost umilit chiar în timpul vizitei la Moscova, în care chipurile se dusese pentru a cere eliberarea lui Navalnîi. Și nu e vorba numai de umilirea lui Borrell, ci a întregii Uniuni Europene. O vizită inutilă și penibilă.

Regimul lui Putin a expulzat trei diplomați europeni în timp ce bietul diplomat de aproape 74 de ani, vicepreședinte al Comisiei Europene, se afla acolo, semnalul clar fiind că <<Moscova nu dă doi bani pe venirea lui Borrell și nu schimbă nimic din linia politică de până acum>>. Expulzarea s-a făcut pe motiv că diplomații europeni ar fi participat la protestele din Rusia pentru eliberarea lui Navalnîi.

O lecție amară pentru naivii de la Bruxelles și din alte capitale vest-europene...

Nu, președintele Macron nu are dreptate, regimul Putin nu poate fi <<adus în Europa>>! Nu e nimic de discutat cu această dictatură abuzivă și mincinoasă, doar de impus sancțiuni și de consolidat alianța strategică cu SUA.

Până una alta, așteptăm reacția rapidă și convingătoare a UE! Și poate chiar DEMISIA lui Borrell, despre care am mai spus cu alte ocazii că este depășit în această funcție, încă de pe vremea când se întreba retoric, anul trecut, <<pe cine să aleagă UE, în competiția dintre SUA și China>>?...

Pentru acest context dinamic de politică internațională, este nevoie de oficiali europeni realiști și fermi, cu principii clare, care să apere valorile europene și occidentale și să nu mai cocheteze iluzoriu cu regimurile dictatoriale de la Moscova și Beijing. Borrell sigur nu se numără printre cei de care este acum nevoie...”, a punctat Naumescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.