Cîțu se face că sancționează, baronașii galbeni jubilează. Petru Avram încearcă, pe bani publici, să-l împiedice pe inginerul Gabi Musteață în încercarea de a-și găsi dreptatea în instanță


Cîțu se face că sancționează, baronașii galbeni jubilează. Petru Avram încearcă, pe bani publici, să-l împiedice pe inginerul Gabi Musteață în încercarea de a-și găsi dreptatea în instanță

Premierul Florin Cîțu anunța pe 3 februarie 2021 că va trimite Corpul de Control la Apele Române pentru a investiga cazul femeii care, după ce a fost chelneriță, a ajuns inginer la această companie de stat.

"În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice; profesioniști; fără nepotisme; fără conflict de interese", a scris premierul pe Facebook. 

Însă, trebuie subliniat că baroniada PNL, în cazul de față apropiată de Ludovic Orban, nu se sperie de un simplu control guvernamental. Conform jurnaliștilor de la Recorder, vicepreședintele PNL Iași, "animalul politic" Petru Avram, a rămas în funcția de director, poziție din care a comandat desființarea postului pe care-l ocupa inginerul Gabi Musteață. Luni, 8 februarie, a fost ultima zi de muncă a inginerului Gabi Musteață, cel care s-a luptat cu prețul locului de muncă cu angajările politice din companie, inclusiv cea a chelneriței. Musteață își va căuta dreptatea în instanță, însă baronașul galben Petru Avram a decis angajarea celor mai buni avocați din Iași în companie, pe bani publici, pentru a-l împiedica. 

"O scurtă actualizare a situației de la Apele Române pe care am prezentat-o în ultima investigație Recorder.

Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului Recorder.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa.  

În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență.

Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a căror  sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați", au transmis jurnaliștii de la Recorder. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.