VIDEO. Balamuc, nervi și înghesuială religioasă la Constanța. ÎPS Teodosie a organizat o amplă procesiune stradală, cu aviz „favorabil” de la Primărie. Niciun preot nu a purtat mască sanitară


VIDEO. Balamuc, nervi și înghesuială religioasă la Constanța. ÎPS Teodosie a organizat o amplă procesiune stradală, cu aviz „favorabil” de la Primărie. Niciun preot nu a purtat mască sanitară

Deși starea de alertă a fost prelungită până la jumătatea lunii februarie, în condițiile în care se înregistrează în continuare un număr semnificativ de infectări cu noul coronavirus, iar măsurile de protecție sunt încă în vigoare, sute de persoane, multe dintre ele fără măști și fără să respecte distanțarea fizică, i s-au alăturat turbulentului arhiepiscop al Tomisului, ÎPS Teodosie, într-o procesiune religioasă pe străzile Constanței, urmată de o slujbă deosebit de aglomerată în curtea bisericii Sf Haralambie din Constanța.  

Înghesuiala prilejuită de sărbătoarea Sfântului Haralambie este cât se poate de la vedere în mai multe LIVE-uri transmise simultan pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, fără ca organizatorii să dea impresia că le pasă de reguli sau de autorități, de altfel, repetat indulgente cu înalta față bisericească de la Constanța care a sfidat de nenumărate ori restricțiile din pandemie.  


Potrivit digi24.ro, ÎPS Teodosie, însoțit de credincioși și prelați, a plecat în procesiune pe bulevardele din Constanța, în jurul orei 8.00, ceea ce a dus la perturbarea traficului rutier și la nemulțumirea șoferilor. 

Arhiepiscopul Tomisului a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal, în timp ce preoții și credincioșii au mers pe jos. 

În jurul orei 9.00, credincioșii au ajuns la biserica Sf. Haralambie din Constanța, unde se roagă, sărută icoanele și mâinile preoților. Spun că nu se tem de coronavirus și că sunt bucuroși pentru evenimentele organizate. 

Într-un mesaj postat, zilele trecute, pe Facebook, Arhiepiscopia precizează că, în ciuda unor acuzații de ilegalitate apărute prin „presă”,  procesiunea religioasă de Sf. Haralambie beneficiază de avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public”. 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.