Dezvăluire de senzație: Ministerul de Externe al Germaniei a încercat să MITUIASCĂ Statele Unite pentru a NU se opune conductei Nord Stream II, care va aduce gazele naturale din Rusia direct în Germania


  • ACP
  • Feb 11, 2021 11:30
  • 2062
Dezvăluire de senzație: Ministerul de Externe al Germaniei a încercat să MITUIASCĂ Statele Unite pentru a NU se opune conductei Nord Stream II, care va aduce gazele naturale din Rusia direct în Germania

Conducta Nord Stream II, care va permite livrarea gazelor naturale din Rusia direct în Germania, prin Marea Baltică, a întâmpinat încă de la anunțarea ei rezistența Statelor Unite și a multor țări din Europa, care nu văd nimic bun în creșterea dependenței de gazul rusesc și în accesul crescând al Rusiei ostile și imprevizibile la piața energetică europeană. 

Germania și Rusia au făcut însă tot ce a fost posibil să meargă înainte cu construcția magistralei energetice, una dintre acțiunile germane în acest sens fiind dezvăluite săptămână aceasta de europarlamentarul polonez Jacek Saryusz-Wolski, care a arătat că ministrul german de finanțe Olaf Scholz ar fi încercat să mituiască Statele Unite pentru a preveni impunerea de sancțiuni americane asupra construcției conductei Nord Strean II. 

Mai exact, Ministerul de Externe german condus de Scholz ar fi oferit Statelor Unite până la 1 miliard euro subvenții la import pentru gaze naturale lichefiate americane în schimbul unei schimbări de atitudini față de conducta Nord Stream II, troc pe care administrația lui Donald Trump l-a refuzat. 

La o zi după dezvăluirea operată de europarlamentarul polonez, ministrul Olaf Scholz a fost chemat de urgență să dea explicații în parlamentul german (Bundestag), pentru aceasta el trebuind să părăsească conferința guvernamentală în desfășurare privind pandemia COVID-19, timp în care reuniunea Bundestag privind politica Rusiei a fost suspendată până la sosirea ministrului. 

Ministerul German al Finanțelor nu a comentat până în momentul de față documentul care dezvăluie oferta dlui Scholz, motivând asta prin confidențialitatea negocierilor cu SUA – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.