Răsplătirea servilismului: Orban și-a angajat literalmente scrumiera în funcția de director general al Cancelariei președintelui Camerei Deputaților. Liberalii, exasperați de această numire


Răsplătirea servilismului: Orban și-a angajat literalmente scrumiera în funcția de director general al Cancelariei președintelui Camerei Deputaților. Liberalii, exasperați de această numire

Camera Deputaților, instituția condusă de președintele PNL Ludovic Orban, va beneficia, în 2021, de o majorare de buget de aproape 30%, de la 412 de milioane de lei, la puțin peste 530 de milioane de lei, conform Newsweek. 333 de milioane de lei se vor duce pe cheltuielile de personal.

Pe lângă suma majoră alocată cheltuielilor de personal, o problemă este cea a lipsei de profesionalism a angajaților. Mădălina Simion a fost numită în data de 24 decembrie 2020 în funcția de director general al Cancelariei președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Din CV-ul ei (pe care-l puteți accesa AICI) aflăm că Mădălina Simion (43 de ani) ar fi fost șomeră până la vârsta de 32 de ani, dar, cu toate acestea, s-a ales în perioada 2009-2016 cu un job de consilier parlamentar, mai precis șefa de cabinet a actualului președinte al PNL, Ludovic Orban. Deși Orban nu a mai ajuns în Parlament în urma alegerilor parlamentare din 2016, Mădălina Simion și-a continuat cariera de consilier parlamentar până la căderea Guvernului Dăncilă. Odată cu instaurarea guvernării PNL, Ludovic Orban, din postura de premier, a propulsat-o pe Mădălina Simion în funcția de director de cabinet. Legată ombilical de Ludovic Orban, Mădălina Simion și-a continuat cariera la nivel înalt și după plecarea acestuia de la Palatul Victoria. Așa cum am menționat mai sus, Mădălina Simion a obținut funcția de director general al celui de-al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Potrivit grilei de salarizare de pe site-ul Camerei Deputaților, din data de 30 septembrie 2020, Mădălina Simion ar urma să primească un salariu lunar net de peste 10 mii de lei. Ca director de cabinet al premierului României, Mădălina Simion a beneficiat în 2020 de venituri în cuantum de peste 118 mii de lei. 

Conform CV-ului, Mădălina Simion a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Mihai Viteazul din Craiova, iar ulterior un master în Științe Penale la Universitatea Titulescu din București. La capitolul competențe digitale, Mădălina Simion se laudă cu o serie de aspecte basic și anume că știe să folosească sistemele de operare Windows 7 și Windows 10, dar și Microsoft Office.

Sursele Podul.ro au reclamat că Mădălina Simion, în beția funcțiilor obținute în baza unui CV mediocru potrivit căruia a fost șomeră pânâ la 32 de ani, a avut adesea o atitudine agresivă la adresa liberalilor, în sediul din Modrogan, chiar răstindu-se la ei, inclusiv la mai mulți miniștri. De subliniat este că fostul general Nicolae Ciucă, în perioada în care a ocupat funcția de premier interimar, nu i-a acceptat comportamentul, motiv pentru care în data de 9 decembrie 2020 a demis-o din funcția de director de cabinet al prim-ministrului. Mădălina Simion a devenit celebră în PNL la Congresul din 2010, atunci când a fost literalmente scrumiera lui Ludovic Orban, așa cum veți vedea în următoarea imagine, dar și într-o filmare de la minutul 03:30, trecând astfel testul legat de servilism:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.