Date economice de ultimă oră. Florin Cîțu exultă: "Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie!"


Date economice de ultimă oră. Florin Cîțu exultă: "Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie!"

Premierul Florin Cîțu a precizat marți, 16 februarie, în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică, că România a înregistrat cea mai rapidă revenire a economiei din istorie, fiind vorba despre o creștere de 5,3% în trimestrul IV din 2020. Premierul a mai subliniat că deși economia României, alături de cea globală, a trecut printr-o profundă criză din pricina pandemiei, contractarea economică a fost redusă. (accesați AICI datele INS)

"V

Economia României, performanță care SPULBERĂ estimările apocaliptice!

În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie.

Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!

În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Cu toate acestea, s-a contractat cu DOAR 3.9%.

Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și am spulberat TOATE estimările apocaliptice.

Împreună am reușit să redresăm economia și să avem acest rezultat.

România a PERFORMAT în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile inițiale și în medie cu 2.5% mai bine decât TOATE estimările publicate de instituțiile internaționale, CE, agențiile de rating și instituțiile financiare.

Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul REFORMELOR si al INVESTIȚIILOR.

Corectăm 30 de ani de amânări și de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creștere economică sustenabilă și să creez un mediu economic în care toți românii au șansa de reuși", a scris premierul pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.