Eliminarea pensiilor speciale. Deputatul USRPLUS Teodor Lazăr: "Singurii care merită o recunoștință specială sunt militarii care au activat pe teatrele de operații militare"


Eliminarea pensiilor speciale. Deputatul USRPLUS Teodor Lazăr: "Singurii care merită o recunoștință specială sunt militarii care au activat pe teatrele de operații militare"

Deputatul USRPLUS Teodor Lazăr a declarat miercuri că a fost posibilă eliminarea pensiilor speciale ce revin parlamentarilor, întrucât în prezent există o majoritate parlamentară reformistă. 

CITIȚI ȘI: Vot istoric în Parlament: parlamentarii rămân fără pensii speciale. Marele obstacol poate fi reprezentat de CCR

"Îi felicit pe colegii mei parlamentari care au votat pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Acest lucru a fost posibil pentru că în Parlament există astăzi o majoritate reformistă, construită de PNL, USR+ și UDMR", a precizat Teodor Lazăr, deputat USRPLUS de Bacău.  

Totodată, Lazăr a reliefat că acesta trebuie să fie doar primul pas și că trebuie eliminate toate pensiile speciale, cu excepția celor ce revin militarilor care au activat pe teatrele de operații. 

"Mesajul meu către toți colegii este că nu avem voie să ne oprim aici. Trebuie să eliminăm toate pensiile speciale sau care au un regim special, și care nu au la bază principiul contributivității. Singurii care merită o recunoștință specială sunt militarii care au activat pe teatrele de operații militare și care și-au pus viața în pericol", a mai spus liderul USR Bacău.  

De asemenea, deputatul USRPLUS a precizat că actualul sistem al pensiilor speciale este incorect pentru milioane de români.  

"Acest sistem al pensiilor speciale reprezintă o reminiscență a perioadei comuniste, când unele categorii erau considerate a fi mai importante decât altele. De altfel, dacă ne uităm în trecutul recent, vedem că în ultimii 20 de ani, toate aceste pensii speciale au fost votate la inițiativa PSD și cu voturile majorităților formate în jurul PSD", a mai zis Lazăr.  

Pe final, liderul USR Bacău a atras atenția că în viitorul apropiat trebuie ridicată și perioada după care anumite categorii se pot pensiona.  

"Nu este corect ca unii români să muncească până la 65 de ani și alții să se poată pensiona la 40 de ani. Și pentru ei trebuie să ridicăm această vârstă. Epoca privilegiilor și a privilegiaților trebuie să se încheie pentru toți", a conchis Lazăr.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.