Rareș Bogdan: "Cer ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români!"


Rareș Bogdan: "Cer ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români!"

Liderul delegației române de europarlamentari din PPE, Rareș Bogdan, a lansat joi o solicitare către Comisia Europeană prin care oprirea umilirii transportatorilor români, ținuți în condiții inumane la punctele vamale pentru a face teste COVID-19. Eurodeputatul a precizat că va cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea COVID-19. 

"Degația EPP România cere ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români

Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-au adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști. Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane. Situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner, la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest. Cine garantează că nu se îmbolnăvesc?  

Cum rămâne cu libera circulație a bunurilor, pilon al pieței comune? A ajuns o glumă!

Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare. Vom cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea COVID. De asemenea, să pună bazele unei strategii care să adapteze regulile la condițiile pandemiei", a transmis pe Facebook eurodeputatul PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.