Vaticanul sancționează drastic angajații care NU vor să se vaccineze, lăsându-i fără loc de muncă


  • ACP
  • Feb 19, 2021 20:37
  • 2284
Vaticanul sancționează drastic angajații care NU vor să se vaccineze, lăsându-i fără loc de muncă

Un decret emis de statul Vatican prevede că cei care nu vor să fie vaccinați, fără a avea motive serioase de sănătate, riscă să își piardă locurile de muncă din micul stat, iar cei care nu pot fi vaccinați din motive de sănătate vor fi transferați pe alte posturi, unde vor intra în contact cu mai puțini oameni. 

Cetățenii care nu au probleme medicale, dar refuză să fie vaccinați vor face obiectul unei dispoziții speciale dintr-o lege din 2011, privind drepturile și obligațiile lucrătorilor, unde se prevede că angajații care refuză să se supună „măsurilor de precauție” pot fi concediați. Decretul a fost semnat de președintele guvernării statului orașului Vatican, cardinalul Giusepe Bertello, care a spus că vaccinul este o „alegere responsabilă”, deoarece, în cazul în care cineva nu acceptă să i se facă, există riscul de a infecta și de a face rău altor persoane. 

Campania de vaccinare a miilor de angajați ai Vaticanului, dintre care majoritatea locuiesc în Italia, a început luna trecută după vaccinarea papei Francisc, iar decretul privind vaccinarea angajaților a fost semnat pe 8 februarie și apoi postat pe site-ul guvernului. Vaticanul a cerut și jurnaliștilor care îl vor însoți pe Papa Francisc în vizita sa în Irak, luna viitoare, să fie vaccinați împotriva noului coronavirus. Papa este cunoscut ca un partizan al vaccinării împotriva noului coronavirus, îndemnând atât prin cuvânt, cât și prin exemplul personal la acceptarea vaccinului. 

Până acum au fost raportate mai puțin de 30 de cazuri de persoane bolnave de COVID-19 în Vatican, majoritatea lor fiind membri ai Gărzii Pontifice Elvețiene. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.