VIDEO. Cum a râs în hohote tot Parlamentul de George Simion și bufonii de la AUR care au chiulit de la muncă în „semn de solidaritate cu românii”


VIDEO. Cum a râs în hohote tot Parlamentul de George Simion și bufonii de la AUR care au chiulit de la muncă în „semn de solidaritate cu românii”

Cum senatoarea-țață Diana Șoșoacă a luat caimacul protestelor minerilor, politizând suferința oamenilor fără pic de scrupule alături de clanul PSD Resemeriță, stăpânii absoluți ai Văii Jiului, și de alți interlopi din zonă, lui George Simion, co-președintele circului AUR, nu i-a mai rămas decât să se dea în spectacol în Parlament.  

Membrii coaliției de guvernare au apreciat strădania și talentul, s-au amuzat copios de „bufonii” actualului Legislativ, iar Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, chiar a râs sonor și în hohote când Simion a țipat șoșochian că românii au nevoie de soluții, nu „de circ, lozinici sau demagogie”. „V-am auzit, dle Orban, râsetul ruginit”, s-a supărat fostul protestatar stradal George Simion.  

„Nicio legislatură fără bufoni!”, a comentat unul din secretarii de ședință aflați la prezidiu lângă Orban. „Îhî”, a zis liderul PNL. „L-am avut pe Vadim, acum îi avem pe ăștia”, a continuat deputatul. 

După discursul jenant de la tribună care nu a conținut nicio propunere concretă, ci doar niște vagi constatări populiste (îl puteți citi integral mai jos), Simion le-a făcut câteva gesturi dirijorale colegilor de al AUR, indicându-le că trebuie părăsească sala unde aveau loc discuții pe tema bugetului de stat.  

„De 30 de ani ne conduc acești bandiți, ori de stânga, ori de drepta și și-au bătut joc de mineri, și-au bătut joc de lucrătorii din termocentrale, și-au bătut joc de un întreg popor român. E timpul să nu-i mai răbdăm. Împreună cu colegii din AUR părăsim sala acestui plen pentru a ne arăta solidaritatea cu românii...n-au nicio strategie și noi îi îndurăm. Noi spunem NU! Fiți alături de noi pentru că doar unirea face puterea. De asta ne-ați trimis în parlament să ne opunem”, a mai comentat Simion într-un live alături de colegii cu care a preferat să chiulească în loc să participe la dezbateri și să propună soluții. 

Discurs George Simion: „Vin, din păcate, din judeţul Hunedoara, unde am fost chemaţi de mineri, pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul AUR va părăsi sala de şedinţe în semn de solidaritate cu lucrătorii din Valea Jiului, pentru că din păcate, domnule Cîţu, acest guvern nu are un plan, o viziune pentru România. În afară de lozinci şi de minciuni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a perindat clasa politică, când de stânga, când de dreapta, nu aveam cu ce să îi bucurăm pentru aceşti oameni. Ei nu cred în minciunile doamne Turcan, ei încă sunt în mină, noi cei de la AUR vom părăsi aceste dezbateri, poate vă veţi trezi domnule Cîţu şi veţi înţelege că oamenii au nevoie de soluţii. Vreţi să le daţi cursuri de reconversie socială? Am tot auzit această placă. Nu există aceste cursuri. Minerii de azi care mai au forţă de muncă, vor ajunge culegători de sparanghel în Germania. Când noi vă spunem – nu vindeţi gazele din Marea Neagră, nu daţi legea offshore, nu vindeţi portul Constanţa şi nu distrugeţi Poşta Română. Domnule Cîţu, vorbesc în numele românilor. E timpul să îi ascultaţi, nu să faceţi analogii din astea cu mineriada. Domnule Cîţu, dvs v-aţi luat salariul, minerii din Valea Jiului nu şi-a luat nici până azi salariul şi veniţi cu soluţii. Nu transformaţi Turceni, Işalniţa, în panouri fotovoltaice. Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie. Mă bucur că râdeţi, domnule Orban, v-aţi auzit râsul ruginit, dar ne conduceţi de 10 ani. Azi o să vă lăsăm noi pe voi”.


Cei aproximativ 80 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni de şase zile au anunţat, luni seară, că vor ieşi la suprafaţă şi că renunţă la protest, după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat public că s-au găsit soluţii pentru situaţia din Valea Jiului.

Unul dintre salvatorii care au coborât în Mina Lupeni pentru a le transmite protestatarilor documentul semnat la Bucureşti a ieşit la suprafaţă şi a anunţat că protestul s-a încheiat. "Mulţumim lui Dumnezeu că acest protest s-a terminat. Toţi vor ieşi din mină, toţi vor să îşi vadă soţiile, copiii, să vină să îi întâmpine pentru că sunt eroi”, a declarat acesta, potrivit news.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.