VIDEO Ciolacu a mințit pe un ton agresiv că NU există spor de calculator. Intoxicarea debitată de șeful PSD, demontată prin documente


VIDEO Ciolacu a mințit pe un ton agresiv că NU există spor de calculator. Intoxicarea debitată de șeful PSD, demontată prin documente

"Ați mințit când ați spus că există spor de calculator! Nu mai există de 20 de ani!", le-a transmis luni Ciolacu pe un ton răstit membrilor Guvernului Cîțu, în cadrul așa-ziselor dezbateri din Parlament pe tema bugetului de stat. 

Vedeți video de la 12:35: 


Publicația Factual a demontat minciuna debitată de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Jurnaliștii de la Factual au precizat că, în teorie, "sporul de calculator" nu ar trebui să existe, cel puțin dacă nu considerăm lucrul cu calculatorul o muncă vătămătoare sau periculoasă. Însă, presa a relatat numeroase cazuri în care acest spor s-a acordat și după intrarea în vigoare a Legii-cadru 153/2017. (citiți AICI articolul complet, sursa Factual) 

Site-ul Atacul publica un articol pe 15 iunie 2020 în care punea la dispoziție date în legătură cu acordarea sporului de calculator, intitulat într-o primărie drept "spor de ecran". 

"La Costișa, salariații din primărie pot suferi din cauza expunerii la computer ori sunt istoviți de atâta muncă în fața ecranului, așa că s-a hotărât compensarea bănească a acestora. Sporul de ecran, potrivit listei funcțiilor și salariilor aferente acestora, oscilează între 477 și 766 de lei lunar, reprezentând 15% din salariu de bază. Nu primesc acest plus la salariu doar șoferii și paznicii, în rest, toată lumea din primărie se bucură de banii băgați în buzunare de … ecrane", au relatat jurnaliștii de la Atacul. 

Sporul de ecran acordat angajaților de către Primăria Costișa: 

În cazul Primăriei Vladimir, Curtea de Conturi a calculat cheltuieli ilegale de peste 300.000 de lei. Pe lângă sporul de xerox, unii angajați ai primăriei au beneficiat de spor de dificultate, dispozitiv sau spor de stabilitate. Totodată, aproape toți angajații Primăriei Vladimir primeau spor de calculator, în cuantum de 15% din salariu. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.