Senatoarea PSD din Voluntari se aliază cu rechinii imobiliari contra primarului general în scandalul PUZ-urilor de sector, numindu-l „monstru administrativ”. „A trăit din șantajul si etajul, după cum știe un oraș întreg!”/ Nicușor Dan: „Gabriela Firea este parte din mafia imobiliară”


Senatoarea PSD din Voluntari se aliază cu rechinii imobiliari contra primarului general în scandalul PUZ-urilor de sector, numindu-l „monstru administrativ”. „A trăit din șantajul si etajul, după cum știe un oraș întreg!”/ Nicușor Dan: „Gabriela Firea este parte din mafia imobiliară”

Edilul de tristă amintire al Bucureștilor Gabriela Firea, în mandatul căruia toate problemele grave ale capitalei – poluare, trafic, spații verzi, construcții haotice, agent termic – s-au acutizat astfel că sute de mii de bucureșteni au suferit în această iarnă de frig în apartamente, lansează un atac virulent la adresa lui Nicușor Dan pe care îl numește „monstru administrativ” ce vrea „să înghețe tot orașul” ca să „prospere el și fundațiile lui”. 

„Un primar care a pledat ca deputat pentru un interlop care si-a construit cu tupeu casa in PARC, nici macar pe un teren care avea vreo doua fire de iarba, ci in PARC!!!, NU ARE CADEREA MORALA sa pretinda ca vrea binele oamenilor, institutiilor statului si mediului privat din acest oras!  

Plicusor - Puzisor nu vrea sa salveze niciun petic de spatiu verde - lui îi plac chiar vilele construite în parcuri -, el vrea doar ca toata lumea sa vina la el, sa-si arate el muschii, sa distruga tot, sa inghete tot orasul DAR sa prospere el si fundatiile lui. Ca doar asta a facut toata viata!  

Nu a muncit nimic, nu a avut niciun loc de munca! A trait din santajul si etajul, dupa cum stie un oras intreg!  

Deci, de azi, adio construirea de spitale, scoli, parcari, poduri, pasaje, locuinte, birouri, hale de profuctie etc in Capitala!  

Bine ati venit in epoca de piatra a administratiei!  #MonstruAdministrativ  #NuÎiPasăDeOameni #SantajulSiEtajul, scrie Firea pe pagina sa de Facebook, ștergând în continuare comentariile în care este dezaprobată și blocând utilizatorii care nu o felicită și nu-i spun că e frumoasă și deșteaptă.  

 

Cât privește legăturile fostului primar general cu interesele uriașe din zona imobiliară, Nicușor Dan le-a semnalat încă din campania electorală, solicitându-i adesea acestuia o confruntare pe subiect. 

„Este parte din mafia imobiliară”, spunea Nicușor Dan despre Gabriela Firea, într-o conferință publică cu tema „Caracatița din Voluntari” organizată pe 22 septembrie.  

Tot atunci el a prezentat și o hartă în care erau marcate spațiile verzi din București care, prin PUZ-urile de sector, au devenit spații construibile. A dat exemplul unui loc de trei hectare de pe malul lacului Floreasca: proprietarul de acolo, dacă vinde terenul ca spațiu verde, obține 3 milioane de euro, dar dacă-l vinde ca spațiu construibil, primește 30 de milioane de euro. Deci obține, prin acest PUZ, un folos de 27 de milioane de euro. 

„PUZ Sector 1 și Sector 3 au fost suspendate de instanță, pentru că au fost considerate nelegale”, a precizat Nicușor Dan. 

Un alt exemplu de cum acționează mafia imobiliară se găsește pe Kiseleff 45. E acolo un spațiu verde, iar Primarul General a permis ridicarea de construcții. Din fericire, din nou, instanța a anulat această autorizație. În Modrogan la fel, la fel și în mai multe baze sportive. Asta deși legea interzice schimbarea destinațiilor spațiilor sportive. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.