De ce Iliescu trebuie băgat la pușcărie


De ce Iliescu trebuie băgat la pușcărie

România nu poate fi considerată un stat de drept până când Iliescu nu este judecat pentru crimele din decembrie 1989 și din 13-15 iunie 1989. 

România nu poate susține că s-a eliberat de comunism nici acum, la 30 de ani de la uciderea lui Ceaușescu, câtă vreme personaje precum Iliescu beneficiază de imunitate pentru omorurile brutale pe care le-au comandat.

Mineriade vor mai fi - și, dacă nu-s mineriade, sunt jandarmeriade, precum cea din 10 august 2018 – dacă liderii PSD constată că nimeni nu-i pedepsește. Cu intenție i-a ținut PSD pe mineri în cea mai crâncenă sărăcie, dependenți de banii de la Guvern, pentru a-i folosi ca masă de manevră.

Cifrele arată clar cine a falimentat Complexul Energetic Hunedoara: PSD.

În 2012, compania era curată, fără datorii. 

În 2013, a pus guvernul Ponta mâna pe ea, a plasat la conducere un politruc local, cu carnet de   partid, și au apărut primele datorii, vreo 150 de milioane de lei. 

În 2015, ajung la 1,55 miliarde, adică cresc de peste zece ori.

Iar din 2017, când Dragnea a pus mâna pe țară, au rupt orice bariere și s-a ajuns la datorii de 6,1 miliarde de lei, azi. Activele combinatului sunt evaluate la sub două miliarde de lei, deci n-ar acoperi nici o treime din datorie. 

În toți acești ani, PSD și-a pus oamenii la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, iar firmele clientelei sale au căpușat societatea. Orașul Lupeni este pe mâna clanului PSD Resmeriță – tatăl și cei doi fii – de două decenii: cei trei s-au succedat la conducerea primăriei. Unul din fii a ajuns parlamentar PSD, fiindcă nu i-a plăcut la primărie și a plecat după doar câteva luni, cedând postul fratelui său. 

Aceasta e scurta istorie a jafului și bătăii de joc în care PSD-ul a ținut Valea Jiului. Acum, propagandiștii de la Antena 3 plâng de mila minerilor, ignorând complet rădăcinile dezastrului. Pregătesc terenul: dacă nu va fi azi o mineriadă, poate va fi mâine...Sau, dacă nu va fi o mineriadă clasică, cu minerii atacând Capitala, poate fi măcar una la nivel local...

Ciuma Roșie va repeta la nesfârșit acest scenariu, al mineriadelor, dacă știe că liderii ei nu răspund penal. Despre dosarul 13-15 iunie 1990 am tot scris, dar iată că nici cei responsabili de Jandarmeriada din 10 august 2018 nu sunt trași la răspundere. Jandarmii brutali nu au ajuns în fața judecătorilor. Carmen Dan, fostul ministru de Interne, și Liviu Dragnea ne râd în nas. Ancheta nici măcar nu s-a atins de ei. 

Azi, USRPLUS are ministru la Justiție și nu l-am auzit nici o clipă încercând să facă ceva. Este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, are cel puțin dreptul de a cere discutarea motivelor pentru care aceste dosare sunt tergiversate. Poate revoca șefii parchetelor! Dar Stelian Ion nu a făcut nimic, absolut nimic. Mie mi se pare evidentă legătura complice dintre vechea stângă, a lui Iliescu, și noua stângă, a USRPLUS.

Rețineți acest avertisment: câtă vreme Justiția nu se atinge capii Ciumei Roșii, cu Iliescu în frunte, orice guvern de dreapta, reformist, riscă să se confrunte cu trupele paramilitare, precum “minerii“, manipulate de PSD, urmașii PRM și instigate de propaganda de tip Antena 3. 

Dacă vor fi reforme și ele vor atinge conducta de bani care alimentează aceste grupări infracționale, vom vedea din nou minerii – sau alte structuri paramilitare – atacând violent guvernarea. Băgați-l pe Iliescu la pușcărie și se vor speria! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.