Șeful lui Șoșoacă, limbaj incalificabil la adresa unei ziariste de elită. Mai mulți intelectuali își manifestă public oroarea față de dejecțiile fostului deputat PSD


Șeful lui Șoșoacă, limbaj incalificabil la adresa unei ziariste de elită. Mai mulți intelectuali își manifestă public oroarea față de dejecțiile fostului deputat PSD

Jurnalista independentă Melania Cincea de la publicațiile Timpolis și Revista 22 a reușit să-l scoată din minți pe fostul deputat PSD Ninel Peia, fondatorul Partidului Neamul Românesc a cărui membră este și senatoarea urlătoare Diana Șoșoacă, ex-pesedistul producând în spațiul public unul dintre cele mai execrabile atacuri la persoană din ultimii ani. Atacul este cu atât mai murdar cu cât Melania Cincea are un parcurs profesional impecabil, este un jurnalist pro-occidental, pro justiție independentă, care nu a scris în slujba vreunui mogul de presă, articolele și interviurile sale fiind adevărate repere quality în peisajul publicistic autohton. 

Murdăria lansată de Peia la adresa Melaniei Cincea ar fi fost determinată de un editorial semnat de jurnalistă în care aceasta atrăgea atenția autorităților să verifice declarațiile publice ale fostului deputat PSD cu privire la finanțarea AUR și banii introduși, pe căi ilegale, de fondatorii AUR în România: Ninel Peia vorbeşte acum – doar acum, nu când a făcut alianţă pentru intrarea în Parlament – despre cei care se află în spatele acestui partid şi îl susţin financiar. Şi anume despre ceea ce numeşte grupul oligarhic condus de Marius Lulea (fondatorul Acțiunii 2012, al cărei purtător de mesaj este, de ani de zile, George Simion, actual preşedintele AUR), despre o presupusă apartenenţă a acestuia la servicii de informaţii străine, despre presupzse legături de afaceri cu Transnistria, despre presupuse finanţări ilicite, bani negri introduşi în România de tineri moldoveni. Dacă aceste informaţii sunt reale e foarte grav. Cum gravă şi condamnabilă este şi tăcerea lui Peia de până acum. La fel, a vocalei şi colericei avocatei. E un aspect pe care autorităţile române ar trebui să-l verifice urgent. La fel, cum ar trebui să verifice legalitatea intrării în Legislativ a parlamentarilor AUR puşi pe listele electorale, via Partidul Neamul Românesc, în baza unui „protocol de colaborare” fără valoare juridică”. (Citește integral articolul AICI)

Dejecțiile lui Peia sunt publicate pe siteul bpnews.ro sub titlul „Melania Cincea: încă o canalie de presă! Sluga lui SOROS” și distribuite de fostul pesedist pe pagina sa oficială de Facebook: „Mizerabila Melania este exemplul perfect de provincial care se crede salvat dacă pupă-n cur vectorii progresismului neobolșevic de la noi. Culmea jigosidmului, Cincea e din Timișoara, orașul Revoluției. Aici ea conduce cică o publicație pe nume Timpolis.ro, dar pentru că Engels și Marx joacă tontoroiul pe neuronii muierii și neobolșevicii au găsit o proastă gata să facă bot moca, atârnătoarea a fondat și putereaacincea .ro. Și cum slugăreala Melaniei a fost remarcată și la București, odată cu mulțimea vidă din craniul ce-l poartă degeaba, târâtura a fost racolată și de oficina progresistă botezată abuziv 22”. 

Peia nu se limitează însă la o ataca doar pe jurnalista de la Timișoara. În același articol bălăcărește mai multe persoane publice intervievate de Melania Cincea de-a lungul timpului: „Foarte ușor de urmărit traseul profesional a acestei terminate. Toate materialele sale sunt croite numai în favoarea noii tendințe neoboșevice. Să dăm câteva exemple: pentru că interviul este cea mai simplă formă a jurnalismului și pentru că slugile de aici ale agendei lui Soros au nevoie de astfel de trompete, canalia din Timișoara se ocupă de topul jegoșilor, începând cu însuși Vladimir Tismăneanu, crescut de comuniști și ajuns o bubă în România. Periplul continua cu Pleșu și Liiceanu, intelectualii-vectori umflați de Securitate ca niște broaște râioase.  Bineînțeles, nu lipsesc Monica Macovei, Iulian Fota, agentul merkelist  Sigfried Mureșan, scriitorul zero barat Cărtărescu, Cristi Preda, securistul Petrov (recte bețivul Traian Bășinescu), trădătorul-dictator Dan Barna sau jigodia care îl vrea aruncat  în uitare pe marele nationalist Mihai Eminescu, adică stârpitura de Horia Roman Patapievici. Colecția poate fi completată cu Hans Klemm, cel mai sorosist american care a călcat pe teritoriul României și… ca să ne și amuzăm, trebuie să îl adăugăm și pe clovnul Cristi Dănileț”. 

Mizerabilul atac al lui Peia a fost taxat de mai mulți intelectuali la o postare semnată de Vladimir Tismăneanu. Se zvârcolește Nicolae Iorga în mormânt. Șeful unui partid parlamentar din România care-și zice, antifrastic, “Neamul Românesc”, se deda la un atac de incomensurabilă mojicie, o erupție de misoginism turbat și furibundă abjecție la adresa jurnalistei Melania Cincea. Violență de limbaj se asociază cu obscenitatea. Termenii utilizați sunt direct preluați din jargoanele tâlhăreștii ale cartierelor rău-famate și ale speluncilor de port. Ipochimenul se numește Ninel Peia. Senatoarea Sosoaca este membră a grupului său parlamentar. Nu știu ce păzește CNCD. Ba știu, din păcate. Melania Cincea practică exemplar jurnalismul independent. Îmi exprim aici solidaritatea cu victima murdăriei și îngrețoșata revoltă împotriva acestui infam atac”, scrie Tismăneanu. 

„E de necrezut, nu-mi pot reveni. Cred că trebuie să răspundă-n toate felurile posibile, toate instituțiile s-ar putea sesiza”, comentează și scriitoarea Ioana Nicolaie, partenera de viață a lui Mircea Cărtărescu. 

„Dumnezeule, ce pegră crește printre noi! Îmi pare rău, teribil de rău, Melania. Trebuie să facem ceva. Așa nu se mai poate. Ăștia mâine-poimâine ne vor asasina. Dă-l în judecată pe nemernic”, opinează, la rândul său, scriitorul Florin Toma. 

„Incredibil! Ce poți să spui despre un astfel de individ? Melania Cincea este o jurnalistă de elită și o conștiință civică pe care ar trebui să ne-o luăm drept model mulți dintre noi”, precizează Mircea Mihăies, critic literar, eseist și publicist  

Melania Cincea știu cum e, am simțit și eu recent greața, dezgustul, indignarea pe care le simți și tu. În plus, vei constata că ceea ce numim "breaslă" tace, cu mici excepții. Colegii noștri locali au învățat să trăiască în mocirlă. Deci, suntem pe cont propriu. Eu sunt alături de tine”, îi transmite și jurnalista Brândușa Armanca.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.