VIDEO. AUR și PSD, aceeași mizerie. Prins votând la două mâini, un parlamentar AUR-ist a acuzat USR de fraudarea votului de la alegerile locale din Sectorul 1


VIDEO. AUR și PSD, aceeași mizerie. Prins votând la două mâini, un parlamentar AUR-ist a acuzat USR de fraudarea votului de la alegerile locale din Sectorul 1

UPDATE

Nu doar pesedista Matilda Goleac a fost surprinsă votând de două ori, ci și doi parlamentari AUR. Deputatul USRPLUS Filip Havârneanu a publicat un video pe Facebook în care un parlamentar AUR a fost surprins votând în locul unui coleg. Pus să dea socoteală pentru încălcarea regulamentului, parlamentarul AUR a răspuns acuzator, spunând că USR ar fi fraudat alegerile locale de la Sectorul 1. Ulterior, mai mulți AUR-iști au venit în haită pentru a-și apăra colegul hoțoman. 

Havârneanu: Nu vă supărați. Se votează la o singură cartelă, nu la două. Este al nouălea vot pe care îl dați la două cartele. 

Parlamentar AUR: Colega mea mi-a dat mandat. 

Havârneanu: Nu există așa ceva! Fiecare vot se face la o singură cartelă. Este a noua oară când votați de două ori. Vorbim de schimbare și totuși facem pesedisme? 

Parlamentar AUR: Voi care furați voturi?!


Totodată, senatorul USRPLUS Irineu Darău a postat un video pe Facebook în care îl puteți vedea pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica cum votează în locul unui coleg.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputatul USR Emanuel Ungureanu semnalează pe pagina sa de Facebook o presupusă ilegalitate comisă de o colegă parlamentară de la PSD care votează  „la dublu” amendamentele pentru bugetul pe 2021. Este vorba de Matilda Goleac, deputat PSD la primul mandat, care ar fi votat și pentru avocata Laura Vicol, colega sa de partid care în acel moment nu era prezentă în sală.  

FLAGRANT! 

La această oră târzie din noapte se votează în Parlamentul României, din greu, bugetul României. 

Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD, votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului. 

Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii... 

Vai și amar. 

După ce au depus 3000 de amendamente la buget în bătaie de joc, nu se obosesc să le voteze. 

Cea care și-a lăsat cartela să voteze "singură" se numește Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina. 

Am aflat cum o cheamă pe doamna de la PSD care a votat la 2 cartele, Matilda Goleac este numele ei și se pare că este la primul mandat. 

Învață repede...”, scrie Ungureanu pe pagina de Facebook, postând și filmări care surprind presupusa ilegalitate. Vedeți secvențele VIDEO AICI și AICI


Matilda Goleac este soția celebrului fost șef al Administrației Domeniului Public Sector 4 (ADP S4), Marian Goleac, acuzat de procurorii anticorupție că a obținut, în mod fraudulos, venituri în valoare de peste 1,7 milioane de lei de la societatea deținută de Consiliul Local al Sectorului 4. Este suma salariilor și sporurilor primite de-a lungul celor zece ani în care a ocupat funcții de conducere în cadrul companiei, în baza diplomei false de bacalaureat, reușind ulterior să obțină și două licenţe la „fabrica de diplome" de la Universitatea Oradea

Potrivit Rise Project, Goleac a coordonat echipele de campanie ale fostului primar Vasile Mihalache în anii 2000. Inițial, a fost numit șef la Direcția Inspecție Generală din primărie (2001). Tot în era lui Adrian Năstase, Goleac s-a mutat la ADP4 ca director adjunct (2004), iar în 2010 a devenit director al companiei.

Sub conducerea lui Goleac, APD 4 a câștigat un contract-cadru cu valoare maximă de jumătate de miliard de lei cu Primăria Sectorului 4 pentru amenajarea domeniului public. Printre obiective – îngrijirea parcurilor, construirea de terenuri de joacă și fântâni cu îngerași. Achizițiile făcute de ADP Sector 4 nu sunt publice, nimeni nu știe prețurile produselor și serviciilor cumpărate de Primărie – via firma lui Goleac. APD 4 este o companie privată (care în iunie 2020 și-a schimbat denumirea în Societatea „Totul Verde” deoarece numele Amenajarea Domeniului Public 4 (A.D.P.4) este confundat de unele instituții ale statului și de alte societăți, cu Administrațiile de sector”, după cum se precizează pe siteul firmei.  

Gurile rele spun însă că „regele panseluțelor” s-ar fi îmbogățit, la nivelul milioanelor de euro, cumpărând ani de zile la suprapreț floricele, gazon și boscheți pentru spațiile publice aflate în administrarea ADP, motiv pentru care punerea lui sub acuzare pentru o diplomă falsă este mult, mult prea puțin față de furăciunile abominabile comise de acest individ.

Matilda Goleac a fost numită subprefectă în vremea guvernului Dăncilă, funcție din care a fost dată afară abia odată cu numirea lui Traian Berbeceanu prefect al Capitalei (octombrie 2020).

Libertatea a publicat o serie de investigații centrate pe afacerile cu iz penal ale clanului de bgetari Goleac, mufat la bani publici de la mic la mare, în condițiile în care capul familiei era considerat mâna dreaptă a primarului sectorului 4, Daniel Băluță. Pozele cu Antonio Goleac (fiul Matildei și al lui Marian Goleac, numit șef în Poliția Locală de la sectorul 4) la piscina unui șef de clan interlop au apărut, de asemenea, în toată presa. VEZ AICI. Libertatea mai nota și faptul că Marian Goleac era poreclit “omul-sacoșă” al primarilor Piedone (fostul edil al Sectorului 4) și Daniel Băluță. 

CITEȘTE ȘI: Fabuloasa bogăție de pe insulă a familiei de bugetari Goleac. Au infestat instituțiile publice și au ajuns milionari: tatăl - șef ADP Sector 4, mama - subprefect, fiul - șef Poliția Locală, amanta - consilier la Gospodărire Comunală

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.