Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon, după ce rusofilul a batjocorit memoria martirilor căzuți în Războiul de pe Nistru: cel mai antinațional măscărici politic din istoria R.Moldova


Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon, după ce rusofilul a batjocorit memoria martirilor căzuți în Războiul de pe Nistru: cel mai antinațional măscărici politic din istoria R.Moldova

În timp ce ne comemorăm martirii căzuți în Războiul de pe Nistru, opunându-se invaziei trupelor rusești, e absolut necesar să nu-i uităm nici pe aplaudacii așa-zișilor ”pacificatori ruși” și ai Armatei a 14-a a Federației Ruse, cel mai vizibil și mai grotesc dintre aceștia fiind ipochimenul penal Igor Dodon, breloc și sculă a Moscovei, punctează deputatul și diplomatul Iurie Reniță, fost ambasador al Basarabiei la București. 

Declarațiile și actele nesimțite ale românofobului Dodon nu sunt altceva decât provocări grosiere și manipulări menite să îngroape adevărul istoric, urmând fără abatere mai vechiul punctaj al Kremlinului, explică Iurie Reniță, pe Facebook: 

”Bufonul politic și scula docilă a Moscovei, cel mai antinațional președinte pe care l-a avut vreodată Republica Moldova, Igor Dodon, recidivează. Pentru acest individ este mult mai important elogierea așa-numiților ‹pacificatori ruși› decât viața și sacrificiul combatanților noștri, care au căzut pe câmpul de luptă în războiul ruso-moldovenesc din 1992.

Pentru acest kuliokar (pungaș) de profesie nu există adevărul despre războiul ruso-moldovenesc, în care Armata a 14-cea a Federației Ruse a atacat Republica Moldova, iar bravii noștri combatanți au aparat cu eroism Independența și integritatea teritorială a statului nostru. Pentru Dodon nu există adevărul incontestabil că atât Armata a 14-cea a Federației Ruse (actualmente GOTR) cât și așa-numiții ‹pacificatori ruși› au creat și consolidat regimul separatist de la Tiraspol. Fără implicarea lor direct – militară și financiară – această structura separatistă de la Tiraspol n-ar fi existat și supraviețuit până în prezent. 

Pentru acest măscărici politic este prioritar să depună flori (împreună cu așa-numitul ‹prezident› al Transnistriei, Krasnoselski), la monumentul cazacilor și gardiștilor care au luptat împotriva Republicii Moldova, deoarece acestea au fost indicațiile Moscovei.

În această zi de Comemorare a eroilor noștri și de Recunoștință pentru sacrificiul lor e necesar să-i cunoaștem în față și pe cei care elogiază armata rusă de ocupație, pe ‹pacificatorii› lor, pe cazacii și pe gardiștii lor, iar Igor Dodon și PSRM-ul lui (al Moscovei) se află în avangarda acestei trădări și rușini naționale”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.