Bugetul pe 2021. Un deputat de la USR acuză Parlamentul că și-a abandonat datoria de a controla Guvernul, comportându-se la votul pe buget ca-n epoca lui Dragnea și Iordache


Bugetul pe 2021. Un deputat de la USR acuză Parlamentul că și-a abandonat datoria de a controla Guvernul, comportându-se la votul pe buget ca-n epoca lui Dragnea și Iordache

Deputatul USR-PLUS de Brașov Tudor Benga a afirmat, în plenul reunit de marţi, că Parlamentul şi-a abandonat datoria de a controla Guvernul, având în vedere că bugetul pe acest an trece fără niciun fel de amendament, în forma iniţiată de Executiv, opinând chiar că procesul legislativ ar fi decurs ca în perioada lui Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, scrie news.ro.

„Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc”, a afirmat Tudor Benga. 

Deputatul USR-PLUS a mai spus că „an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă”, iar acest lucru trebuie să se schimbe. 

„Problema este următoarea - un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială”, a precizat Benga a cărui declarație poate fi citită AICI.

Parlamentul a votat, marți, legea bugetului de stat, cu 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”. Legea bugetului a trecut de Parlament fără amendamente, toate cele peste 3.600 depuse de PSD fiind respinse de Coaliție. Cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă” a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat.

„Este o premieră când bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste 4 ani”, a declarat la finalul ședinței premierul Florin Cîțu. 

„Am bazat acest buget pe investiții record și reformă. Reformă de care toți au fugit și este momentul să o facem. Acest buget forțează reforma”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

„Cele două zile au dovedit un lucru foarte clar. Există o majoritate stabilă, o coaliție care și-a propus să facă reforme. România are buget, din acest moment începe mare provocare ca acele proiecte de care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate”, a declarat și președintele USR, vicepremierul Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.