Fostul procuror general Augustin Lazăr, reacție tranșantă în speța „10 august”. Dosarul a fost blocat intenționat


Fostul procuror general Augustin Lazăr, reacție tranșantă în speța „10 august”. Dosarul a fost blocat intenționat

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, aflat la cârma Parchetului General în momentul în care s-a produs agresiunea de la 10 august, iar Secția Parchetelor Militare a început să ancheteze violențele jandarmilor, este de părere că soarta dosarului are legătură directă cu „strategia oportunistă de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari”.  

Într-o scurtă intervenție pentru spotmedia.ro, fostul magistrat a precizat că „în managementul judiciar nu poți avea în același timp oameni conformiști și performanță în aflarea adevârului! Pentru a afla adevărul în dosarele cheie privind modernizarea societății, cetățenii români sunt nevoiți să se adreseze CEDO”.  

Întrebat de SpotMedia.ro cum interpretează, la cald, decizia DIICOT de clasare parțială a dosarului, acesta a spus: ”Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați. Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”. 

Apreciat și contestat deopotrivă pentru că, pe de o parte, s-a opus ferm asaltului asupra justiției demarat de PSD după alegerile din 2016, iar, pe de alta, pentru că o serie de amănunte din trecutul său de procuror comunist au rămas învăluite în ceață, Augustin Lazăr, 64 de ani, a părăsit magistratura în aprilie 2019, alegând să se pensioneze după un mandat de trei ani de procuror general al României. 

Nu este prima dată când Lazăr spune asta despre dosarul 10 august, el făcând o declarație similară în contextul clasării dosarului de către DIICOT-ul condus la acea vreme de controversata Giorgiana Hosu. Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați”, spunea Lazăr în vara lui 2020. Detalii AICI.

CITEȘTE ȘI: Fostul procuror general Augustin Lazăr, reacție tranșantă în speța „10 august”. Dosarul a fost blocat intenționat

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.