Cine este MIRCEA TOMA - propunerea activisto-pesedizată a USR pentru CNA


Cine este MIRCEA TOMA - propunerea activisto-pesedizată a USR pentru CNA

Vineri a circulat știrea că propunerea USRPLUS pentru poziția de membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) este activistul Mircea Toma, președintele organizației ActiveWatch (fosta Agenție de Monitorizare a Presei).

În timp ce USRPLUS îl propunea în poziția de membru al CNA, activistul echidistant și civil Mircea Toma înjura guvernul în paginile ziarului Libertatea pentru că vrea să schimbe conducerea TVR și apăra cu mare spor proiectul de „reformă” al TVR depus de PSDragnea. Mircea Toma își descrie apetitul pentru „reforma” PSDragnea la SRTV afirmând că „există și situații în care, dacă PSD are un interes politic particular și nu are o soluție mai bună, își face treaba chiar dacă produce și niște efecte colaterale – csf, ncsf – în favoarea interesului public”.

Apetitul pentru PSD-ism al domnului Toma nu a reprezentat vreun impediment pentru (încă) Alianța USRPLUS care descrie numirea lui Toma la CNA drept „încă un pas decent şi firesc pe care îl facem în această direcţie de a aduce societatea în politică”. Dan Barna spune despre Toma că este un om profesionist și e „convins că [va] reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituţie acolo unde trebuie şi unde avem mare nevoie de ea.”

Nudismul este un proces de sfințire și lesbianismul liber la abuz

Mircea Toma este departe de a fi un „om nou în politică”. Înainte de 1989 a fost psiholog într-un centru pentru care Securitatea avea o atenție aparte după ce se specializase în Israel pe banii Securității după cum o relevă documentele discutate pe larg într-o anchetă jurnalistică din 2010.

În anul 2013 domnul Mircea Toma era vârful de lance al ofensivei ”corectitudinii politice” în România atrăgând atenția oricui voia să audă (și mai ales oricui nu voia să audă) asupra oricărei abateri de la rigidul „cod” al neo-Stângii.

În ianuarie 2013 organizația Activewatch trăgea de urechi neasumat ziarul ProSport pentru „homofobie” deoarece cotidianul sportiv avusese neobrăzarea să publice onest o anchetă jurnalistică ce arăta grave abuzuri lesbiene comise împotriva unor minore în cadrul clubului de handbal Rapid București. Pentru Mircea Toma și Activewatch, faptul că fete minore erau hărțuite sexual de alte fete (minore și majore) sau faptul că în cluburile sportive cu minore au loc orgii cu lesbiene și beții crunte... astea nu erau importante și nu reprezentau un interes. Important era să nu fie jignită „comunitatea/minoritatea” lesbiană din România!

Din fericire, ziarul ProSport nu s-a lăsat intimidat de falsa societate civilă și activismul de carton bine remunerat cu bani europeni al lui Mircea Toma.

În august 2013 același Mircea Toma se lua la trântă cu „retrograzii” societății care aveau nesimțirea să creadă că sexualizarea timpurie nu e chiar cea mai bună idee. Argumentul domnului Toma? Nudismul este un proces de sfințire!

În aceeași dezbatere, un alt vorbitor înainta ideea că minorii au „instinct sexual înainte de vârsta de cinci ani” - genul de afirmație pe care o mai găsești în literatura Partidului Pedofililor din Olanda sau în literatura Partidului Verde din Germania în anii '80 ai secolului trecut când Die Grünen conduceau grădinițe din care se recrutau victime pentru pedofilii partidului.

Și verzii din Germania de acum 40-45 de ani dar și Mircea Toma și partenerii săi de „dezbateri” din 2013 credeau același lucru: Că nudismul - mai ales nudismul adult de față cu copiii - este un proces de sfințire iar instinctul sexual la copii de 4 ani e ceva normal și trebuie luat ca atare, nu neapărat protejat.

Astea sunt valorile USRPLUS?

Președintele Alianței, domnul Dan Barna, dă asigurări că domnul Toma va reprezenta „cu cinste” în CNA valorile USRPLUS.

Încă de la înființare USR (și ulterior Alianța USRPLUS) a fost portretizat drept un partid extremist sau măcar un partid în care își au locul extremiști. Rând pe rând, însă, USRPLUS s-a tot descotorosit de cele mai extreme elemente ale sale precum Florina Presadă, Adrian Dohotaru, Oana Bogdan (cea care dorea abolirea proprietății și trăitul în grupuri nu în cupluri) sau Oana Bîzgan (cea care a împovărat sute de mii de români cu prezumția că-s violatori dacă nu-și scot adeverință de non-violator).

Însă deși USRPLUS s-a mai debarasat de extremiștii cu care plecase la drum în 2016, locul lor pare să nu fie luat de oameni mai puțin radicali - ci de radicali comparabili.

Mircea Toma este un radical de extremă-Stânga care de cel puțin 10 ani relativizează în numele „echidistanței” orice conflict până când atenția e mutată de pe subiectele care contează (corupția, reaua credință, abuzul asupra statului de drept sau chiar abuzul fizic asupra unor oameni) către subiecte care nu contează (precum „homofobia”, „deontologia” sau mașinațiuni instituționale care nu interesează pe nimeni). Iar această relativizare nu este una întâmplătoare sau inocentă - ci un tipar comportamental consecvent al lui Mircea Toma cu rezultate mereu aceleași: Aplatizarea oricărei tentative de a mai curăța aparatul bugetar de securiști și corupți.

Și nu e prima dată când USRPLUS aduce în instituții oameni din zona extremei-Stângi.

Mircea Toma a apărat și radicala comparație a Bisericii Ortodoxe Române cu organizația teroristă Stat Islamic, comparație făcută de un alt extremist ex-USR: Andrei Caramitru.

Mircea Toma este și un fost USL-ist apropiat al lui Victor Ponta și un invitat obișnuit în epocă la Antena 3, post pe care-l apăra în fața lui Traian Băsescu. Nu întâmplător și astăzi domnul Toma scrie pentru Libertatea - ziar condus de fostul său șef din era Felix - Cătălin Tolontan.

S-ar putea să nu fie chiar o coincidență că Dan Barna s-a întâlnit pe șest cu Victor Ponta la Bruxelles iar acum oamenii lui Ponta ajung în CNA la propunerea entuziastă a lui Dan Barna.

Dacă acestea sunt valorile USR, atunci nu am greșit când am spus că USR se integrează ușor, dar sigur, în Sistem.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.