Jurnalista Emilia Șercan îl ridiculizează pe ministrul Lucian Bode care amenință că face curățenie în Poliție, dar e-n relații strânse cu cei mai toxici oameni din sistem


Jurnalista Emilia Șercan îl ridiculizează pe ministrul Lucian Bode care amenință că face curățenie în Poliție, dar e-n relații strânse cu cei mai toxici oameni din sistem

Jurnalista de investigații Emilia Șercan, care își publică anchetele specializate pe fraudele de tip plagiat din zona academică în Pressone, îi atrage atenția ministrului de Interne, Lucian Bode, că o curățenie temeinică în Poliție poate începe doar de la Academia de Poliția, „sursa zero a problemelor din sistem”, unde se fraudează masiv și unde acest tip de comportament antisocial nu numai că nu este sancționat, ba este chiar ascuns sau încurajat cu subtilitate.  

Jurnalista a dezvăluit recent că însuși ministrul Bode pare foarte dispus să se integreze „sistemului” defect pe care acum îl amenință cu reforma, numindu-l în funcția de director de cabinet pe nimeni altul decât Marius Florin Mihăilă, „protectorul plagiatorilor”, „spălătorul de plagiate” de la Academia de Poliție.

„Anul trecut, Lucian Bode a intervenit politic de două ori pe lângă fostul ministru de Interne Marcel Vela pentru împuternicirea lui Mihăilă pe diverse funcții de conducere în Ministerul de Interne, mai întâi ca șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Sălaj, iar apoi ca rector al Academiei de Poliție.  

Ajuns la conducerea Ministrului de Interne, Bode a putut decide singur pe ce post să îl numească pe fostul său coleg de clasă de la Grupul Școlar „Iuliu Maniu” din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj.  

Mihăilă a ajuns astfel pe una dintre cele mai importante funcții din Ministerul Afacerilor de Interne (MAI), care îi permite să aibă acces la toate informațiile destinate ministrului, să îl consilieze, ba chiar să îi influențeze deciziile.  

Numirea lui Mihăilă ca director de cabinet al ministrului de Interne este ultima decizie controversată dintr-un lung șir prezentat de presă după instalarea noului guvern – oameni fără competență, fără experiență sau fără pregătirea necesară au ajuns în diverse funcții publice într-o guvernare care a promis un alt fel de a face politică”, dezvăluia Emilia Șercan în Pressone, în luna februarie. 

După evenimentele recente care au demonstrat că Polița nu este doar incapabilă, ci devine chiar agresor de tip mafiot al cetățenilor care o înfruntă cerându-i să respecte legea, jurnalista revine pe Facebook cu o postare în care spune pe șleau că ministrul Bode „contribuie la macularea sistemului și la perpetuarea, la multiplicarea incompetenței și imposturii în sistem”, deși public anunță o reformă nemiloasă. 

„Domnul ministru doctor Lucian Bode dacă ar vrea cu adevărat să facă curățenie în sistem ar trebui să înceapă cu Academia de Poliție, pentru că Academia de Poliție este sursa zero a problemelor sistemului.  

Dar ce a făcut domnule ministru doctor Bode? A împuternicit la conducerea Academiei de Poliție un plagiator, care la rândul lui a împuternicit ca prorectori și decani alți plagiatori. Adică, domnul ministru doctor Bode zice că reformează sistemul, dar el face restaurație. Domnul ministru doctor Bode nu face curățenie în sistem, ci contribuie la macularea sistemului și la perpetuarea, la multiplicarea incompetenței și imposturii în sistem.  

Dacă tot nu îmi răspunde la telefon și probabil va refuza să îmi acorde interviul pe care i l-am solicitat, îi spun și eu public, la fel cum el a spus azi public, folosind ghilimele, desigur: "Fiți atent la ce urmează!", scrie Emilia Șercan pe Facebook ironizând declarația lui Bode de luni dimineață. 

Ce a declarat Bode: Ce s-a întâmplat la secția 16 nu face cinste acestor, deocamdată, angajați ai Poliției Române. Avem toleranță zero față de astfel de activități, față de astfel de indivizi. Opinia publică a fost oripilată să vadă de ce sunt în stare așa-ziși polițiști. Până la urmă, ei au săvârșit aceste fapte purtând uniforma de polițist. Ce nu s-a observat este faptul că atât pentru situația din 2018, cât și din septembrie 2020, Poliția Română a sesizat unitatea de parchet competentă. La fel vom sesiza organele penale în fiecare caz și o să vă rog să fiți atenți la ce va urma în zilele următoare, să vă uitați cam la ce nivel îmi doresc să se acționeze în Poliția Română în astfel de situații”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.