VIDEO Kelemen Hunor îl ia peste picior pe Cioloș: Nu-i urmăresc Facebook-ul. Nu a propus în coaliție nicio comisie parlamentară de anchetă în legătură cu evenimentele din 10 august!


VIDEO Kelemen Hunor îl ia peste picior pe Cioloș: Nu-i urmăresc Facebook-ul. Nu a propus în coaliție nicio comisie parlamentară de anchetă în legătură cu evenimentele din 10 august!

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloş a afirmat pe 3 martie, pe fondul deciziei Tribunalului București de a nu redeschide Dosarul 10 august, că "o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale".

Cu toate acestea, vicepremierul Kelemen Hunor a precizat duminică, 7 martie, pe parcursul emisiunii Insider Politic, că Dacian Cioloș, deși a venit pe Facebook cu respectiva propunere, nu a abordat această chestiune în cadrul coaliției de guvernare. 

"Nu a propus așa ceva Dacian Cioloș în coaliție niciodată. Eu pe Facebook nu citesc ce propune Dacian Coloş, scuzaţi-mă că nu urmăresc Facebook-ul lui. În coaliție nu a propus aşa ceva. Când va propune, vom discuta. Orice comisie de anchetă poate să ducă lucrurile înainte şi poate să îngroape şi mai adânc lucrurile. Eu am văzut comisii de exemplu cu Caritasul unde foarte mulți bani s-au dus nu ştiu unde. Şi ce s-a întâmplat cu comisia de anchetă? Nimic. A anchetat, dar nimeni nu a primit înapoi banii", a declarat vicepremierul. 

De asemenea, Kelemen Hunor a menționat că nu i-a plăcut că a fost îngropat Dosarul 10 august, așa cum nu îi place faptul că dosarele istorice au avut parte de aceeași soartă. 

"Orice violenţă naşte violenţă. A fost o greşeală atunci, ce s-a  întâmplat. Nu cunosc dosarul şi dacă se poate găsi o cale de atac şi o reluare a anchetelor, susţin acest lucru, dar nu depinde de mine, nu depinde de niciun om politic. Nu mi-a plăcut că a fost îngropat acest dosar cum nu mi-a plăcut că a fost îngropat și este îngropat Dosarul din Revoluţie sau multe dosare de după Revoluţie, cum este îngropat şi nu s-a clarificat nimic legat de evenimentele din Târgu Mureş din 1990 şi multe alte lucruri care pot fi discutate. Nu îmi plac aceste lucruri, dar asta e din punctul de vedere al unui om simplu", a completat liderul UDMR.

Vedeți video de la 34:20:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.