EXCLUSIV SURSE: USRPLUS a organizat un simulacru de ședință în Parlament pe tema desființării Secției Speciale. Stelian Ion nici nu s-a sinchisit să se prezinte la dezbateri


EXCLUSIV SURSE: USRPLUS a organizat un simulacru de ședință în Parlament pe tema desființării Secției Speciale. Stelian Ion nici nu s-a sinchisit să se prezinte la dezbateri

USRPLUS a organizat joi, 11 martie, un simulacru de ședință în Parlament pe tema desființării Secției Speciale. Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, useristul Mihai Badea, chiar dacă avea la cunoștință că nu dispune de majoritatea necesară obținerii unui aviz pozitiv pentru desființarea Secției Speciale, a ales să introducă pe ordinea de zi, pe repede-nainte, proiectul de lege în cauză pentru ca ulterior să decidă, fără a supune la vot, amânarea dezbaterilor, la propunerea PSD.  

Potrivit surselor Podul.ro, ministrul Justiției Stelian Ion a avut miercuri o discuție pe tema desființării Secției Speciale cu doar câțiva membri ai Comisiei Juridice din Camera Deputaților, abordare netransparentă care a nemulțumit partenerii din coaliția de guvernare. Deși știau că proiectul de lege plecat de la Ministerul Justiției, privind desființarea Secției Speciale, nu a primit undă verde de la UDMR, formațiune care are o serie de amendamente, cei care s-au întâlnit ieri într-un cerc restrâns au decis să-l introducă pe ordinea de zi a ședinței de joi, pe parcursul căreia, așa cum am precizat mai sus, s-a stabilit, fără vot, amânarea dezbaterilor.  

Mai mult decât atât, proiectul de lege referitor la desființarea Secției Speciale a fost introdus pe ordinea de zi de deputatul USRPLUS Mihai Badea, deși nu a primit un aviz, pozitiv sau negativ, din partea Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților. De asemenea, Mihai Badea nu a invitat CSM la dezbaterile din Comisia Juridică pe tema desființării Secției Speciale, dar nici asociațiile de magistrați, au mai menționat sursele Podul.ro. 

Pe final, subliniem că, potrivit surselor Podul.ro, ministrul Justiției, Stelian Ion, care ocupă și funcția de deputat USRPLUS și membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, nu a participat astăzi la ședința ce avea pe ordinea de zi proiectul de lege pe care l-a inițiat referitor la desființarea Secției Speciale. Stelian Ion a preferat să-l trimită la ședință pe secretarul de stat al Ministerului Justiției, Mircea Ursuța. Desființarea Secției Speciale a fost trâmbițată fără de tăgadă de USRPLUS, ceea ce reprezintă un motiv în plus prin care se impunea astăzi prezența ministrului la dezbateri, cu atât mai mult cu cât este inițiator al proiectului de lege, iar desființarea Secției Speciale e fără doar și poate un obiectiv-cheie de depesedizare a justiției din România.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.