Iohannis și Cîțu BATJOCORESC memoria întregii rezistențe anticomuniste – istoricul și arheologul Gheorghe Petrov intervine în scandalul demiterii domnului Octav Bjoza, președintele AFDPR


Iohannis și Cîțu BATJOCORESC memoria întregii rezistențe anticomuniste – istoricul și arheologul Gheorghe Petrov intervine în scandalul demiterii domnului Octav Bjoza, președintele AFDPR

Istoricul și arheologul Gheorghe Petrov – cel care a dezgropat trupurile a numeroși martiri anticomuniști asasinați de Securitatea genocidară – avertizează că demiterea domnului Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat (în cazul dânsului o funcție simbolică, de comemorare a rezistenței anticomuniste), în urma minciunilor și calomniilor împroșcate oficial de premierul PNL Florin Cîțu, reprezintă o batjocorire a memoriei întregii rezistențe anticomuniste românești. 

Podul.ro vă prezintă comentariile postate pe Facebook de istoricul Gheorghe Petrov: 

”Demiterea intempestivă, nedemnă și nedreaptă, a fostului deținut politic OCTAV BJOZA din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin iscălitura păstorului pus în fruntea Guvernului Țării, cu aprobare primită de la Împărăție și bazată pe ‹recomandările› impuse de anumite persoane care nu au nimic în comun cu ceea ce-i românesc, reprezintă o batjocură și ofensă la adresa tuturor celor care s-au jertfit, au suferit și au luptat împotriva terorii bolșevice, precum și a urmașilor acestora. Prin această măsură absurdă memoria martirilor neamului românesc a fost terfelită, iar făptuitorii nu au făcut decât să-și atragă disprețul public și anatema istoriei.

* Imagine: Alături de acest brav și onest om pe șantierul arheologic de la Târgu Ocna, județul Bacău, în căutarea osemintelor ascunse ale deținuților politici morți în penitenciarul din localitate (Campania V - Octombrie 2020)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.