România, stat securistic. SECURIȘTII lui Iohannis sunt avansați în gradul de generali în mod clasificat, sub egida ”secretului de stat”. Țara noastră are 1700 de generali, de parcă ar fi o juntă militară


România, stat securistic. SECURIȘTII lui Iohannis sunt avansați în gradul de generali în mod clasificat, sub egida ”secretului de stat”. Țara noastră are 1700 de generali, de parcă ar fi o juntă militară

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie – în volumul ”Moștenitorii Securității” – că, în prezent, România are aproape 1700 de generali în întregul sistem de apărare al țării, astfel încât ”ne putem mândri cu cea mai titrată structură militară din lume, exceptând poate juntele militare sud-americane”.

Totodată, istoricul explică și maniera ”prezidențială” prin care securiștii genocidarului Ceaușescu au fost premiați (și încă sunt) cu stele de generali și pensii speciale faraonice, cu largul concurs al lui Ion Iliescu, Traian Băsescu dar și cu totalul aport al lui Klaus Iohannis, sub administrația căruia numele celor avansați au devenit secrete de stat.

Amintim că, recent, președintele Iohannis – care pozează în mare ”anticomunist” al neamului – i-a poruncit premierului PNL Florin Cîțu să-l demită abuziv pe domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), din funcția de subsecretar de stat, în urma împroșcării sale cu acuzații mincinoase și calomnii fără nicio acoperire – detalii AICI

România are 1700 de generali

”Cu aproape 1700 de generali în întregul sistem de apărare a țării, ne putem mâmdri cu cea mai titrată structură militară din lume, exceptând poate juntele militare sud-americane (…) Dintre cei patru președinți pe care i-a avut România după 1989, numai Emil Constantinescu nu a avansat în neștire foști securiști la gradul de general. Dimpotrivă, dintre cei pe care i-a găsit în ‹structuri›, i-a trecut în rezervă pe majoritatea (…) În timpul mandatului său, au fost trecuți în rezervă 10 generali din SRI, proveniți din fosta Securitate, din SIE au fost trecuți în rezervă 15 generali, iar 3 au fost eliberați din SPP (…)

Nomenklaturistul Iliescu și reactivarea Securității

După alegerile din decembrie 2000, Ion Iliescu a procedat, cum era de așteptat, total diferit, reactivând ofițeri și generali și avansând cadre provenind din fosta Securitate, care în timpul administrației Constantinescu fuseseră trecute în rezervă (…) Reactivați de Ion Iliescu, ei și-au reluat funcțiile, pentru a fi avansați și decorați ulterior de Traian Băsescu și de Klaus Iohannis, înainte de trecerea lor definitivă în rezervă (securiștii îmbătrânesc și ei), primind o pensie substanțială (…) Traian Băsescu l-a întrecut în această privință pe predecesorul său Ion Iliescu. Iar Klaus Iohannis a continuat pe tăcute politica practicată de Traian Băsescu de acordare necontenită a gradului de general.

Avansările lui Iohannis, secrete de stat

Iohannis își depășește însă predecesorul prin secretul acestor avansări. Mai nou, numele celor avansați din serviciile secrete nu mai sunt cunoscute, ele fiind clasificate ca secrete de stat. Două decrete sunt relevante privitoare la avansarea unui grup de colonei din SRI și a unui general din SIE: Decretul nr. 330/2016 privind acordarea gradului de general de brigadă cu o stea unor colonei din SRI arată că numele acestora sunt cuprinse în anexe care ‹conțin informații clasificate›. Decretul avansării generalului din SIE nu a fost nici măcar anunțat oficial, fiind publicat ‹pe tăcute› în Monitorul Oficial – este vorba despre Decretul nr. 230/2017 care avertizează că anexa ‹conține informații clasificate› (…) Prin condeiul generos al lui Klaus Iohannis, o mare de generali invadează structurile militare, mai mult sau mai puțin secret. Invazia care contează însă este cea la bugetul de stat”, scrie Marius Oprea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.