EXCLUSIV Alexandru Tănase, fost președinte al CCM: „Maia Sandu va câștiga mâine la Curtea Constituțională. Premierul- desemnat Igor Grosu va ajunge la votul Parlamentului”


EXCLUSIV Alexandru Tănase, fost președinte al CCM: „Maia Sandu va câștiga mâine la Curtea Constituțională. Premierul- desemnat Igor Grosu va ajunge la votul Parlamentului”

Judecătorul Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova (CCM), a declarat, în exlusivitate pentru Podul.ro, că, din punctul său de vedere, președintele Maia Sandu va avea mâine câștig de cauză la Curte.

Judecătorii constituționali de la Chișinău vor dezbate sesizarea PSRM care a cerut anularea decretului prezidențial de desemnare a lui Igor Grosu pentru funcția de premier al R. Moldova.

„În opinia mea, Curtea Constituțională va respinge mâine sesizarea PSRM. La momentul desemnării domnului Grosu nu exista o majoritate constituită în jurul PSRM și o persoană pe care această majoritate să o susțină. Doamna Durleșteanu tocmai refuzase srpijinul pentru funcția de premier. 

Am văzut că astăzi cei de la PSRM au încropit o majoritate și au propus un candidat (pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul R. Moldova în Rusia- n. red.). În opinia mea nu este o propunere potrivită, pentru că domnul Golovatiuc nu vorbește limba română, iar președintele Maia Sandu îl poate respinge doar pe acest motiv. Printre criteriile pe care cei care ocupă funcții publice  trebuie să le îndeplinească este cunoașterea limbii române”, ne-a declarat Alexandru Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.