VIDEO. Șoșoacă a rupt podeaua în Piața Victoriei. A dansat și a urlat alături de rusofilul Dan MV Chitic, militant pentru ieșirea României din UE, în fața a sute de oameni fără mască. Fost ambasador: „În România, dacii liberi, fluturând crucea legionară și dansând vulgar pe Pink Floyd, cer "libertate" în aplauzele Moscovei”


VIDEO. Șoșoacă a rupt podeaua în Piața Victoriei. A dansat și a urlat alături de rusofilul Dan MV Chitic, militant pentru ieșirea României din UE, în fața a sute de oameni fără mască. Fost ambasador: „În România, dacii liberi, fluturând crucea legionară și dansând vulgar pe Pink Floyd, cer "libertate" în aplauzele Moscovei”

Dan MV Chitic, organizatorul unuia dintre protestele de eliberare de sub „jugul” „dictaturii medicale”, de sâmbătă, a ales pentru manifestația la care abia s-au strâns câteva sute de oameni și un playlist foarte pe gustul senatoarei Diana Șoșoacă, colega sa de protest și dans pe scena improvizată în Piața Victoriei: Depeche Mode („Personal Jesus”), hip-hop („România, trezește-te”), muzică patriotică mixată („Doamne, ocrotește-i pe români”), piese de pe vremea Cenaclului Flacăra al menestrelului comunist Adrian Păunescu, „Hristos a Înviat”, dar și legendarul hit al celor de la Pink Floyd, „Another Brick In The Wall”. Acesta din urmă i-a stârnit senatoarei o poftă de zbânțuială cam nepotrivită pentru aceste vremuri de doliu, în care zilnic mor peste o sută de români diagnosticați cu COVID-19, iar secțiile ATI au devenit neîncăpătoare. Filmul cu Șoșoacă urlând și jucând îl puteți viziona mai jos. 

Susținător vehement al ieșirii României din Uniunea Europeană și un critic neobosit al DNA contra căreia a protestat și în stradă, în față Palatului Cotroceni, avocatul Dan MV Chitic este în prezent unul dintre cei mai importanți organizatori de acțiuni anti-mască din Piața Victoriei și un răsfățat al oficinei putiniste Sputnik, după ce într-o vreme era nelipsit de la Antena 3 unde milita chiar pentru desființarea serviciilor secrete românești. Asta în condițiile în care, în ianuarie 2019, a înființat un „partid patriotic” cu fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la trei ani și șase luni pentru grave fapte de corupție și trimis în judecată în dosarul Black Cube, privind tentativa de compromitere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.  

 

Chitic este și un soi de impresar politic pentru Oana Lovin și Cosmina Cerva pe care, împreună cu Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1 și proprietar de diamante, le trimite s-o hărțuiască pe Clotilde Armand. În iulie, anul trecut, Chitic i-a cerut lui Renate Weber, Avocatul Poporului, să atace la CCR legea carantinării pacienților infectați cu COVID-19, în baza unui memoriu scris de avocatul Gheorghe Piperea. 

 



„Azi a fost o zi pentru care merita sa trăiești. După 14 ore de truda și emoții, după alte vreo 14 zile de promovare a evenimentului, am sentimentul datoriei îndeplinite cum rareori am avut-o in astea 44 de primăveri. Știu... mulți și-au asumat deja paternitatea mișcărilor de azi. Foarte bine. Dacă asta ii face Fericiți, sa fie! 

Adevarul e ca acum doua săptămâni v-am chemat sa ieșiți azi in Piata Victoriei și in fata Primăriilor din localitățile voastre. 

Realitatea e ca azi ați fost foarte mulți in stradă, și in Piata Victoriei din Bucuresti dar și in fata Primăriilor din țara, să apărați Constituția și drepturile voastre in fața asaltului guvernului Covidian al lui Iohannis, sa apărați lumea pe care o știam de Marea Resetare... Și va mulțumesc enorm pentru asta!  Pentru ca ați răspuns chemării mele. Pentru că m-ați făcut sa mă simt mândru ca sunt român. 

Las mai jos una din imaginile cele mai puternice pe care le-am văzut in viața: momentul când noi, poporul #NeAmTrezit, NeAmUnit cu poporul de la Starea de Libertate!  Orice supărare, toate umilințele sau amenzile consistente primite au meritat cu vârf și îndesat! #VăMulțumesc!”, a scris Chitic pe pagina sa de Facebook, după evenimentele de sâmbătă seară pe parcursul cărora Protocolul semnat de el cu Primăria Capitalei a fost încălcat.

 

Un alt protest anti-mască și anti-vaccin, cu peste o mie de participanți, a avut loc în Piața Universității. Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că în cazul ambelor proteste a fost depăşit numărul admis de participanţi, iar organizatorii urmează să fie sancţionaţi.

CITEȘTE ȘI: Mesaj superb. Preot către enoriași: „Nu fiți șoșolani sau șoșociști!”. El i-a comparat pe organizatorii de proteste cu tâlharul criminal Baraba, eliberat de mulțime în locul lui Iisus Hristos

Fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali, un fin și atent observator al psihologiei maselor, a comentat, pe pagina sa de Facebook, evenimentele de sâmbătă cu multă amărăciune:  

„În România, prostia a devenit fudulă, apoi a fost aleasă în parlament. În România, prostituția a ieșit din cotloanele întunecate și umede ale orașelor și a devenit televiziune. În România, minciuna a devenit artă și se numește comunicare. În România, superstiția și casele de pariuri sunt proiecte de țară. În România, banii se preling ca o glumă proastă din buzunarele politicienilor. În România, dacii liberi, fluturând crucea legionară și dansând vulgar pe Pink Floyd cer "libertate", în aplauzele Moscovei.

Există oameni extraordinari în această țară. Există tineri deștepți, există profesori și cercetători dedicați, există medici care sunt gata să-și dea viața pentru semeni, arhitecți care construiesc viitorul, avocați care mai cred în dreptate. Există oameni de toate vârstele care au intrat în politică sperând că pot îndrepta moral (insist: moral, nu politic) ceva din năravurile putrede ale celor din jur. Există elevi și studenți care sunt adevărate miracole în marasmul din jur. Există scriitori, există poeți, există artiști, există cineaști. Dar peste toți acești oameni se întinde osânza spectrală a lui Șoșoacă și coafura unei dezaxate care otrăvesc zi de zi, ore în șir, fără încetare, de ani de zile, orice ar putea părea sănătos, curat, optimist. 

Am convingerea că nu am atins încă fundul prăpastiei. De altfel, e foarte posibil ca fundul prăpastiei să nu poată fi atins niciodată și să continuăm să ne prăbușim câtă vreme cei mai mulți dintre oamenii buni vor alege (repet: vor alege deliberat, conștient, interesat) să tacă și să-și întoarcă privirea de la revărsarea toxică de ticăloșie din jur. Cunosc și eu, ca fiecare dintre noi, mulți oameni de mare calitate profesională și (oarecum) morală care aleg să tacă. Au motivele lor: loc de muncă, rate, salariu, obligații. Dar fiecare tăcere e o abdicare de la rațiune, de la adevăr, de la revendicarea dreptății. Fiecare tăcere, fiecare compromis, este o încurajare pentru prostie și pentru lipsa de moralitate care devin, pe zi ce trece, stăpâne peste noi.  

Cred că putem să ne scufundăm și mai mult. Pentru că nu văd ce anume și cine anume, în ce fel, ar putea să spună la un moment dat: gata, ajunge! Ajunge cu minciuna, ajunge cu manipularea, ajunge cu compromisul! Nu o face nimeni, pentru că, deși nu reformăm nimic, deși nu reparăm nimic, între noi e călduț și e bine așa. Din când în când ne hlizim la obscenitățile unei senatoare și la miracolele unei ciudate, asta face parte din spectacol, dar nu avem nici puterea, nici disponibilitatea de a tăia răul din rădăcină. Nimeni, nicăieri nu pare capabil și dornic să taie răul din rădăcină. Nici măcar jandarmii, deveniți, vai, atât de înțelegători cu încălcarea legii. Pentru că, nu-i așa?, cum am mai putea fi noi cei buni dacă nu am avea în fața noastră, zi de zi, răul obez lăfăindu-se pe cântece patriotice și pe îndemnuri idioate la refuzul educației?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.