RAED ARAFAT: acest mare războinic pandemic, acest adevărat Sir Galahad ratat al luptei cu virusul ucigaș, a devenit deja I(N)SUportabil pentru majoritatea românilor!


RAED ARAFAT: acest mare războinic pandemic, acest adevărat Sir Galahad ratat al luptei cu virusul ucigaș, a devenit deja I(N)SUportabil pentru majoritatea românilor!

Domnia lui Raed Arafat se întinde ca o umbră, tot mai mare și mai mare, peste toate tragediile majore ale României (Apuseni, Colectiv, Techirghiol, Giulești, Balș, etc). Pandemia de Covid-19 reprezintă, fără doar și poate, corolarul carierei sale de Gropar Șef al nației.  

Prezent precum un Mare Preot la toate parastasele națiunii, omul este evident că nu are soluții și că nu învață nimic din nici o tragedie, în așa fel încât următoarele să poată fi preîntâmpinate sau măcar gestionate cu eficiență. Biciuiește, însă, populația României cu restricții aberante, în stânga și în dreapta, arătându-și încă o dată incompetența.  

Nu poate gestiona adecvat, de un an de zile, această pandemie și continuă pe modelul pompieristic: hai să facem asta, să vedem ce iese! Nu iese bine, o retragem! Vă spunem noi ce iese: scandal! Lumea a ajuns la capătul răbdărilor și, mai devreme sau mai târziu, oamenii îi vor lua pe sus pe toți strategii ISU. À-propos: știe cineva cine mai face parte, mai nou, din Comitetul acela Strategic, în afară de Raed Arafat...?  

Apare periodic la televizor, ne spune dojenitor ce nu facem bine, ce trebuie să respectăm, fără să mai conteze că măsurile impuse nu au nici un rezultat, ne sugerează că dacă suntem răi, va deveni și mai dur. Ca să vezi...! Acest pedagog pârât al națiunii, din ce în ce mai sever, ne tot arată încruntat bățul la fiecare val pandemic real sau nu, gata să aplice pedepse și mai aspre: să închidă magazinele la ora 18.00 (măsură absurdă, căci aglomerația produsă ar fi și mai mare!) și să ne bage pe toți în casă de la ora 20.00. Halal!  

Nu știm ce statistici sau ce glob de cristal consultă domnul Arafat, însă ochiul său vigilent de Sauron este tot mai orb: nu mai vede nimic în afară de restricții imbecile, cel mai probabil luate pe fond de panică, incompetență, neputință! Îi cerem (a nu știu câta oară!) demisia!  

Mă tem că va rămâne, însă, la fel de neclintit ca și până acum. Menirea lui, ca șef al instituției strategice pe care o conduce, este să treacă nepăsător și cu un dispreț suveran peste toate tragediile și pandemiile, să numere morții și răniții și să domnească în continuare peste Întuneric!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.