Japonia raportează un număr foarte mare de cazuri de anafilaxie la lucrătorii din Sănătate în urma administrării vaccinurilor produse de Pfizer


  • ACP
  • Mar 27, 2021 20:11
  • 3105
Japonia raportează un număr foarte mare de cazuri de anafilaxie la lucrătorii din Sănătate în urma administrării vaccinurilor produse de Pfizer

După numărul mare de probleme apărute la administrarea vaccinului împotriva virusului HPV, japonezii și-au început campania de vaccinare împotriva Covid 19 mai târziu decât restul țărilor dezvoltate și cu mai multe precauții, pentru a se asigura că riscurile în urma administrării lui sunt minime. 

Așa fiind, Ministerul Sănătății din Japonia a raportat că după injectarea a 580.000 de lucrători din sănătate cu vaccinul produs de Pfizer Inc. au fost înregistrate 47 de cazuri de anafilaxie, o reacție alergică severă și potențial fatală dacă nu e tratată la timp. 

Potrivit declarațiilor venite de la oficiali, toți cei care au avut reacții alergice severe s-au recuperat după ce au fost tratați, iar grupul de experți ai ministerului a raportat că nu există îngrijorări serioase cu privire la siguranța vaccinului în acest moment. 

Așa fiind, numărul de cazuri de anafilaxie este cu mult mai mare decât cel din Statele Unite, unde s-au înregistrat doar 5 cazuri la milionul de doze administrate, ori în Marea Britanie, unde au fost 20 de cazuri la milion. 

Japonia se află acum încă la începutul procesului de inoculare a aproximativ 4,8 milioane de lucrători din domeniul sănătății si se speră ca pe măsură ce vor fi vaccinați mai mulți japonezi, rata de 81 de cazuri de anafilaxie la milionul de vaccinați să scadă sensibil. Abia la mijlocul lunii aprilie va începe vaccinarea celor cu vârste peste 65 de ani iar apoi vor urma cei cu afecțiuni preexistente, cum ar fi diabetul, și cei care lucrează la instituțiile de îngrijire a persoanelor în vârstă – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.