Pentru a proteja populația de culoare, Procuratura din Baltimore a anunțat că nu va mai urmări penal o serie de infracțiuni ușoare, începând cu urinarea și defecarea în public, dar e vorba și despre posesia și intenția de a vinde droguri


  • ACP
  • Mar 29, 2021 20:25
  • 1730
Pentru a proteja populația de culoare, Procuratura din Baltimore a anunțat că nu va mai urmări penal o serie de infracțiuni ușoare, începând cu urinarea și defecarea în public, dar e vorba și despre posesia și intenția de a vinde droguri

Vineri, șefa Procuraturii din Baltimore, Marilyn Mosby, care este și cea mai tânără persoană din Statele Unite ce ocupă un astfel de post, a anunțat încetarea urmăririi penale pentru mai multe infracțiuni ușoare, după un an în care a fost adoptată o „abordare progresivă” a acestora. Procurorul general Marilyn Mosby a explicat, într-o conferință de presă, că politicile adoptate în acest sens în ultimul an au avut ca rezultat scăderea numărului arestărilor, fără să aibă un impact negativ asupra ratei criminalității, dar nu a menționat și faptul că restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei au făcut ca poliția să stea mai mult pe străzi, în timp ce populația a fost ținută mai mult în case, ceea ce a redus și posibilitatea săvârșirii multor infracțiuni, fie ele ușoare sau grave.

„Astăzi, războiul american împotriva consumatorilor de droguri s-a încheiat în orașul Baltimore. Lăsăm în urmă era urmăririi penale și a poliției cu toleranță zero și nu mai respectăm status quo-ul care incrimina majoritatea persoanelor de culoare pentru dependență”, a declarat pentru presă Marilyn Mosby. 

Adoptarea permanentă a noii politici privind infracțiunile mai ușoare a fost motivată și de prioritizarea urmăririi penale a infracțiunilor de siguranță publică față de infracțiunile non-violente. 

Urmărirea penală va înceta pentru următoarele infracțiuni: posesia de droguri, încercarea de distribuție a drogurilor, pătrunderea într-un spațiu privat fară aprobarea proprietarului, deschiderea containerelor ori a pachetelor fără aprobarea proprietarului, urinarea și defecarea în public, prostituția. 

În același timp, comisarul Michael Harrison a dat asigurări că Departamentul de Poliție din Baltimore va continua să lucreze în colaborare cu Procuratura statului pentru a se concentra asupra crimelor violente și reducerii violenței în oraș. 

„Vom continua să răspundem nevoilor de siguranță publică ale rezidenților noștri și să facem responsabili infractorii violenți”, a mai declarat comisarul Michael Harrison, pentru a risipi temerile cetățenilor speriați de noua politică a membrilor și susținătorilor Partidului Democrat din Statele Unite – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.