Procurorii DNA au descins la Primăria Deva. Florin Oancea: "Vom pune la dispoziția organelor de anchetă toate documentele solicitate"


Procurorii DNA au descins la Primăria Deva. Florin Oancea: "Vom pune la dispoziția organelor de anchetă toate documentele solicitate"

Procurorii DNA au descins miercuri, 31 martie, la Primăria Municipiului Deva pentru a ridica documente utile unei anchete penale. Aceștia au solicitat documente de la mai multe compartimente ale instituției. Actele solicitate se referă la perioada 2018-2020.

Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că nu este vizat de ancheta procurorilor anticorupție, dosarul de cercetare penală fiind IN REM. Acesta a mai precizat că nu poate spune care sunt compartimentele primăriei vizate de ancheta DNA.

"Este vorba despre un dosar penal. Se fac cercetări. Ni s-au solicitat documente și bineînțeles ne punem la dispoziția organelor de anchetă și vom da curs tuturor acestor solicitări. Pe fiecare compartiment în parte, sunt mai multe puncte care ni s-au adus la cunoștință și vom pune la dispoziția organelor de anchetă dosarele, documentele care ne-au fost solicitate", a afirmat primarul Devei, Florin Oancea, într-o declarație pentru presă.

Potrivit primarului, au fost solicitate documente din ultimii trei ani, începând din 2018, atât de la compartimentul de specialitate al Primăriei Deva, cât și de la structurile asociate care au personalitate juridică și sunt ordonatori terțiari de credite.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.