A început exodul turiștilor germani în Mallorca, de Paștele catolic, deși sunt o mulțime de interdicții în vigoare în stațiunile spaniole


  • ACP
  • Mar 31, 2021 14:00
  • 1354
A început exodul turiștilor germani în Mallorca, de Paștele catolic, deși sunt o mulțime de interdicții în vigoare în stațiunile spaniole

Apropierea Paștelui catolic face ca zeci de mii de turiști germani să fie așteptați în insula spaniolă Mallorca, pentru a-și petrece acolo zilele libere de sărbătoare, în ciuda faptului că circulația în Germania este limitată iar spaniolii înșiși nu pot merge în insulă, nevand voie să circule liber. 

Guvernul federal german a permis circulația către Mallorca datorită scăderii numărului de infectări de acolo, iar turiștii germani vor fi testați și la plecare și la întoarcere de pe insula spaniola. Cei care vor avea rezultate pozitive la testul de depistare a noului coronavirus, înainte de întoarcere, vor fi obligați să rămână încă două săptămâni la Palma Bay Hotel, ori în alte locații indicate de autoritățile locale, care vor achita nota de plată pentru perioada suplimentară de rămânere. 

Până acum au ajuns deja în Palma de Mallorca mai mult de 130 de avioane cu turiști germani, iar centrul de testare al aeroportului a fost deja copleșit. Sistemul online de rezervare face față cu greu numărului mare de germani hotărați să își petreacă sărbătorile pascale pe insula spaniolă, chiar dacă autoritățile locale din Baleare au anunțat că va exista toleranță zero față de turiștii și rezidenții care nu vor respecta numeroasele restricții impuse de guvern. 

Străzile vor fi patrulate de un număr mare de echipaje de poliție, care vor avea grijă să urmărească dacă turiștii respectă restricțiile guvernamentale, care includ interzicerea întâlnirilor pentru non-coabitanți în spații private, timp în care în spațiile publice, inclusiv pe plaje, au voie să stea împreună maxim 6 persoane, iar pe terasele restaurantelor pot sta împreună maximum 4 persoane. 

Autoritățile locale au stabilit amenzi de până la 600.000 de euro pentru încălcările foarte grave ale normelor, fiind vizate în special petrecerile care ar putea fi făcute de turiștii germani, cunoscuți pentru apetitul lor pentru distracție în insulele turistice spaniole – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.