Cristian Dide anunță că va începe acțiunile de protest. Nemulțumirea activistului civic


Cristian Dide anunță că va începe acțiunile de protest. Nemulțumirea activistului civic

Activistul civic Cristian Dide, lider al ONG-ului Evoluție în Instituție, a declarat joi pentru un site că susține dreptul de a protesta, dar cu condiția ca manifestanții să poarte mască sanitară. 

"Eu mă poziţionez pentru dreptul la liberă exprimare, dar sunt puţin reticent atunci când vine vorba de astfel de adunări în momentul de faţă, având în vedere faptul că s-au vaccinat doar un milion de persoane şi cu a doua doză de vaccin. Susţin manifestaţiile de stradă, dar cu mare grijă. Nu sunt de acord cu faptul că se manifestă fără purtare măştii şi fără o minimă protecţie. Dar sunt de acord ca oamenii să poată să-şi exprime nemulţumirile, indiferent care ar fi acestea", a declarat Cristian Dide.  

Întrebat dacă are de gând să iasă şi el în piaţă să protesteze, Cristian Dide a răspuns: "Da, am şi eu nişte nemulţumiri. Tocmai ce m-am vaccinat şi cred că voi ieşi şi eu să-mi arăt nemulţumirile faţă de modalitatea în care se iau măsurile de restricţii. Subliniez, nu împotriva măsurilor, ci a modului în care se comunică şi se explică aceste măsuri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.