Demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Rădoi iese la atac: "Nu toți primarii sunt USR. Iar Radu Mihaiu este clar că a făcut un abuz"


Demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Rădoi iese la atac: "Nu toți primarii sunt USR. Iar Radu Mihaiu este clar că a făcut un abuz"

Șeful sindicatelor Metrorex, fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, s-a plâns miercuri, 7 aprilie, în emisiunea jurnalistului Robert Turcescu de la EVZ, că este un abuz începerea demolării spațiilor comerciale care activau ilegal din 2018 pe spațiul public de la metrou. 

"Este un abuz în serviciu pe care și-l asumă acest ministru. Magazinele sunt o inițiativă a sindicatelor Metrorex, așa cum există în toate metrourile din lume. După 31 de ani a avenit Drulă să constate că nu mai au călătorii loc de ele, deși unii au nevoie de aceste chioșcuri. Totul e legal, când s-au înființat aceste magazine au primit acordul societății care a construit metroul, al administrației Metrorex.

Contractul pentru chioșcuri a expirat, este adevărat, însă există un proces pe rol. E în plin proces pe rol pentru lichidare, ei trebuie să plătească investițiile făcute de sindicatul Metrorex dacă vor să le dărâme. Vii acum în mod absurd să le demolezi de pe o zi pe alta. Toate investițiile făcute de sindicate trebuie să  le plătească cineva dacă vor să preia", a zis baronul sindical. 

Referitor la situația magazinelor din subteran, Ion Rădoi a explicat la EVZ Play că închiderea acestora va declanșa o dramă socială. "Sunt 1600 de angajați, unii dintre ani aduși de sindicat din anii 90, plus familiile lor. Ce vor face acești oameni, cine le va plăti compensații? Cineva va răspunde pentru asta", a avertizat liderul de sindicat.

Chiar dacă a început deja demolarea spațiilor comerciale, la stația de metrou Ștefan cel Mare, Rădoi și-a exprimat speranța că primarii non-USR nu vor gira la rândul lor, precum edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu, inițiativa ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Totodată, Rădoi l-a amenințat pe primarul Sectorului 2 că se va alege cu un dosar penal. 

Moderator: Toate aceste chioșcuri vor fi demolate? S-a început cu stația Ștefan cel Mare. 

Rădoi: Eu nu știu dacă se va întâmpla lucrul ăsta pentru că nu toți primarii sunt USR. Iar domnul primar (Radu Mihaiu - n.red.) este clar că a făcut un abuz. E clar că la un moment dat o să se aleagă cu un dosar. E abuz în serviciu. 



Trebuie menționat că în timp ce Rădoi își exprima speranța că primarii non-USR nu vor da curs planurilor ministrului Drulă, edilul non-USR al Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, a anunțat că a început demersurile pentru a demola spațiile comerciale care activează ilegal pe spațiul public aferent stațiilor de metrou din zona pe care o administrează.

"Da, mizeria tranziției, simbolul prăduirii și ilegalităților anilor ’90,  statul în stat, reprezentat de “sindicate”-ul de la metrou trebuie să ajungă la sfârșit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor și de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spațiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.  

Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens și lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalități) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliția Locala și ADP Sector 6 vor elibera spațiile Metrorex de acele chioșcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) și... să nu uităm de #colectiv.  

Felicitări ministrului Drulă pentru bărbăție!", a scris Ciucu pe Facebook. 



Întrebat dacă s-a terminat epoca lui, așa cum a transmis ministrul Drulă, Rădoi a izbucnit într-un râs de mafiot. 

Moderator: Rădoi, s-a terminat? Ce urmează?

Rădoi: Ăhăhăhăhăhăhăhă. Rădoi e ales de 31 de ani prin vot secret, din 4 în 4 ani, și a avut unanimitate de voturi. Deci nu numit din 3 în 3 luni cum au fost cei 26 de miniștri. Deci e o diferență. De aia am și râs când mi-ați pus întrebarea. Ar fi putut să se intereseze înainte de a face o astfel de afirmație (ministrul Cătălin Drulă - n.red.). 

Vedeți video de la 29:20:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.