Drulă, veste care îi provoacă insomnii baronului sindical Rădoi. Încă 3 primari pregătesc demolarea chioșcurilor de la metrou


Drulă, veste care îi provoacă insomnii baronului sindical Rădoi. Încă 3 primari pregătesc demolarea chioșcurilor de la metrou

Ministrul Tansporturilor, Cătălin Drulă, a lăudat miercuri, 7 aprilie, acțiunea autorităților, mai ales a Primăriei Sectorului 2, de a începe demolarea chioșcurilor care activează ilegal pe spațiul public de la metrou. Drulă a mai precizat că a primit confirmări de la primarii Clotilde Armand (Sectorul 1 - USR), Ciprian Ciucu (Sectorul 6 - PNL) și Daniel Băluță (Sectorul 4 - PSD) că vor întreprinde la rândul lor demersurile pentru a demola spațiile comerciale de la metrou. Ministrul Transporturilor a adăugat că încă nu a apucat să poarte discuții și cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, respectiv edilul Sectorului 3, Robert Negoiță. 

"Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Așa cum am anunțat, Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau domeniul public în mod ilegal. De altfel, Ministerul Transporturilor a trimis o notificare Metrorex pentru a-și exercita obligațiile care-i revin în calitate de concesionar al proprietății publice. Toate stațiile de metrou sunt proprietate publică, care este dată în concesiune pe 49 de ani printr-un contract semnat între statul român și Metrorex la începutul anilor 2000, iar concesionarului îi revine obligația de a ține în bună ordine acest domeniu public. Acele construcții provizorii cunoscute ca spații comerciale sunt ilegale, sub multiple aspecte. (...) Vreau să felicit toate autoritățile care au fost implicare în acțiunea de astăzi. Mulțumesc Primăriei Sectorului 2 pentru că a acționat pentru restabilirea legalității. Reamintesc că e vorba de domeniu public ocupat de spații fără acte și este în responsabilitatea administrațiilor locale să restabilească legea. Mulțumesc de asemenea directorului general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, un om curajos. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Vreau să spun că da, un cartel se destructurează cu ranga. Mulțumesc și forțelor de ordine publică care și-au făcut datoria în această situație. Primari din alte sectoare sunt notificați de Ministerul Transporturilor și se află în procedură de a desfășura aceleași proceduri. Am avut ocazia să vorbesc deja și mi-au confirmat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, doamna Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, domnul primar Băluță de la Sectorul 4. Le mulțumesc tuturor pentru că își fac datoria. N-am apucat încă să am discuții cu ceilalți 2 primari. Acesta e motivul pentru care ei lipsesc din enumerare, dar sunt convins că și dumnealor își vor face datoria", a zis Drulă. 

Amintim că baronul sindical Ion Rădoi, cel care deține, prin sindicatul pe care-l conduce, respectivele chioșcuri, și-a exprimat speranța miercuri, 7 aprilie, că primarii non-USR nu vor gira la rândul lor, precum edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu, inițiativa ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Cu toate acestea, iată că inclusiv primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, va pregăti demolarea acelor spații comerciale, conform declarațiilor făcute de ministrul Drulă. 

MAI MULTE DETALII: Demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Rădoi iese la atac: "Nu toți primarii sunt USR. Iar Radu Mihaiu este clar că a făcut un abuz"

Jurnalist: Toate aceste chioșcuri vor fi demolate? S-a început cu stația Ștefan cel Mare. 

Rădoi: Eu nu știu dacă se va întâmpla lucrul ăsta pentru că nu toți primarii sunt USR. Iar domnul primar (Radu Mihaiu - n.red.) este clar că a făcut un abuz. E clar că la un moment dat o să se aleagă cu un dosar. E abuz în serviciu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.