Demiterea lui Raed Arafat și publicarea raportului de cheltuieli în contextul crizei sanitare. Adela Mîrza: "Alternativa Dreaptă a depus petiția la sediul Guvernului"


Demiterea lui Raed Arafat și publicarea raportului de cheltuieli în contextul crizei sanitare. Adela Mîrza: "Alternativa Dreaptă a depus petiția la sediul Guvernului"

Copreședintele Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a anunțat miercuri, 7 aprilie, că partidul pe care-l conduce a depus la sediul Guvernului o petiție prin care solicită atât demiterea lui Raed Arafat din funcția de șef al DSU, cât și publicarea raportului de cheltuieli pe care le-a efectuat Executivul în 2020 în contextul crizei sanitare. Petiția mai conține alte trei revendicări. 

Redăm comunicatul Adelei Mîrza: 

"Partidul Alternativa Dreaptă a depus la sediul guvernului petiția prin care solicităm satisfacerea a cinci revendicări sociale, care, în opinia noastră, reprezintă esența solicitărilor participanților din România la protestele sfârșitului de martie 2021.

Îngrădirea gravă a drepturilor cetățenești, fără nici un fel de explicație din partea autorităților, lipsa totală a transparenței cu privire la cheltuielile din anul 2020 legate de pandemie și atitudinea lipsită de empatie a decidenților politici cu privire la deteriorarea gravă a nivelului de trai al românilor

Demersul nostru, sprijinit de semnăturile cetățenilor români cărora le mulțumim, solicită următoarele:  

1. Retragerea Hotărârii Nr. 20 / 25.03.2021 a CNSU, privind restricțiile de circulație;

2. Publicarea analizelor științifice care au stat la baza limitării drepturilor cetățenilor;

3. Publicarea raportului de cheltuieli în contextul COVID-19, pe anul 2020;

4. Prezentarea listei membrilor Grupului de Comunicare Strategică;

5. Demiterea lui Raed Arafat, șeful DSU".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.