Mitul ”Vlad Voiculescu profesionistul” începe să se facă PRAF de la zi la zi. Concluziile analistului Cristian Hrițuc, după ordinul de ministru privind înmormântările


Mitul ”Vlad Voiculescu profesionistul” începe să se facă PRAF de la zi la zi. Concluziile analistului Cristian Hrițuc, după ordinul de ministru privind înmormântările

Mitul ”Vlad Voiculescu profesionistul” tinde să se năruiască, comentează analistul și consultantul politic Cristian Hrițuc, pe Facebook, radiografiind cea mai recentă gafă a ministrului Sănătății, cea referitoare la ordinul de ministru privind înmormântările, care nu doar că a generat critici și sensibilități legitime, dar arată cât de mare e degringolada din ministerul condus de VV. 

Vă prezentăm comentariile lui Cristian Hrițuc: 

”Mitul Vlad Voiculescu profesionistul începe să se facă praf de la zi la zi

Ce s-a întâmplat astăzi, uite ordinul de ministru privind înmormântările celor care au decedat de covid, ba nu e, ba e, spune multe atât despre el cât și despre cabinetul lui.

Nu a fost o simplă gafă. De ce?

VV a avut o întâlnire programată cu mai mulți reprezentanți ai cultelor privind acest subiect, dar și altele.

1)Este clar că nici el nici cabinetul lui-cei 20 de consilieri- n-au pregătit acțiunea care avea ca scop inclusiv acest subiect și nu știau ca ei trebuie sa emita un ordin care trebuia să modifice ordinul inițial. 

2) Ieșirea în conferința de presă a facut-o la fel, fără nicio pregatire, fără să își pună problema ce întrebări ar putea veni din partea presei, mai ales că subiectul "înmormântărilor" a fost pe agendă. 

În acest caz, nu se mai poate vorbi că structura ministerului nu îi asigură sprijinul. Aici era strict o chestiune care putea fi rezolvată de el si consilierii lui.

Dacă la prima gafă, propunerea de OUG care nu avea și prevederea bugetară, puteai să îi acorzi circumstanțe atenuante, era la început de mandat, cazul de azi ne arată cât de mare e dezorganizarea în cabinetului lui VV. Tocmai, pentru că era o treabă simplă, tocmai pentru că nu era o mare filozofie, această "gafă" arată situația exactă din cabinet.

O fi VV un om bine intenționat, o avea "fața unui om bun", dar nu e de ajuns pentru un ministru, mai ales al Sănătăiții, în aceste momente”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.