Jurnalistul Alecu Reniță îl demolează pe Dodon: E autorul unui GENOCID împotriva cetățenilor R.Moldova! La PUȘCĂRIE, acolo este locul lui. Solicitare către autorități


Jurnalistul Alecu Reniță îl demolează pe Dodon: E autorul unui GENOCID împotriva cetățenilor R.Moldova! La PUȘCĂRIE, acolo este locul lui. Solicitare către autorități

Jurnalistul și omul politic Alecu Reniță (fost deputat al Primului Parlament, care a scos Basarabia de sub cizma Moscovei) avertizează în termeni duri, pe Facebook, dar și într-o declarație oferită Zdg.md, că rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon se face vinovat de faptul că pandemia Covid-19 omoară mii și mii de moldoveni, fiindcă fostul președinte a făcut totul pentru a amplifica criza, din postura de șef al comisiei de combatere a pandemiei, unde nu a permis medicilor să coordoneze situația, în timp ce el batjocorea și nu respecta public nicio măsură anti pandemică. 

Dodon este autorul unui genocid, acuză Alecu Reniță, care solicită justiției să nu mai închidă ochii la infracțiunile evidente din dosarele ”Bahamas” și ”Kuliok”, și nici la modul premeditat în care rusofilul și acoliții săi la fel de rusofili au adâncit dezastrul Covid-19, cu cinism și indiferență, pentru a evita cu orice preț organizarea de alegeri parlamentare anticipate, unica soluție pentru scoaterea R.Moldova din criză.   

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Alecu Reniță, postate pe Facebook: 

”Reporterul Petru Grozavu de la Ziarul de Gardă mi-a adresat următoarea întrebare: 

Starea excepțională -- ‹pârghie› anti-COVID sau anti-anticipate?

Răspuns Alecu Reniță:

‹Pandemia face prăpăd în RM. Peste 5 mii de oameni morți, zeci, dacă nu sute de personalități de primă mărime din diferite domenii au murit cu zile în urma atitudinii criminale a tandemului banditesc dodon-șor. Fără sacrificiul și eroismul medicilor, pierderile s-ar fi dublat sau triplat. 

Autorul acestui genocid împotriva cetățenilor moldoveni este dodon, susținut de gruparea socialistă și șoristă din Parlament și Guvern. Dacă dodon nu se instala, la început, în fruntea comisiei de combatere a pandemiei, ci îi lăsa pe medici să decidă ce trebuie să facă și să administreze starea de lucruri în domeniul sănătății, procesele de răspândire a virusului nu ajungeau să ucidă mii și mii de moldoveni. Am cerut și cer în continuare arestarea și tragerea la răspundere penală a lui dodon, ca responsabilul principal de debandada creată și de moartea cu zile a mii de cetățeni.

Evident, că starea de urgență votată de clanul dodon-șor din Parlament, nu are nimic cu pandemia, cu acțiuni concrete de diminuare a consecințelor pandemiei. În ce stat de pe planetă, în timpul unei catastrofe naționale generată de pandemie, ministerul sănătății nu are ministru timp de câteva luni, care să-și asume responsabilitatea pentru organizarea cât mai eficientă și adecvată a domeniului? 

În ansamblu, toate partidele politice parlamentare au manifestat o neglijență crasă față de pandemie, au fost neglijente sau indiferente de viața oamenilor. Actuala clasă politică are pe obrazul ei moartea cu zile a mii și mii de oameni. Puțin mă interesează justificarea cinică a politicienilor, demagogia și declarațiilor lor mincinoase. Comportamentul politicienilor față de oameni în timpul pandemiei a fost oribil, dezgustător și insultător, indiferent din ce partid făceau parte.

Era clar încă înainte de 24 decembrie 2021 că dodon-șor-plahotniuc nu vor alegeri anticipate. Fățărnicia lor și pretinsa disponibilitate de a merge în alegeri anticipate nu urmărea altceva decât să înșele naivii din opoziție, să adâncească criza pandemică, economică și socială, să crească nemulțămirile în societate și s-o compromită pe dna Maia Sandu. Din păcate, cu foarte mici excepții, în opoziție avem infantili cu mandate și nu oameni de stat, lipsiți de viziuni și strategii de a învinge clanul banditesc dodon-șor, asistat masiv de serviciile secrete rusești.

Pe 22 februarie, am făcut un Apel către Președinție și Consiliul Suprem de Securitate să-l izoleze pe coordonatorul sabotajului și a paralizării instituțiilor de stat -- Igor Dodon -- aducând ca argumente de bază dosarele Bahamas și ‹Kuliok›, inclusiv faptul că respectivul nu are din 24 decembrie niciun fel de imunitate. Iată, au trecut mai mult de 3 luni de când alegătorii l-au gonit pe Igor Dodon din președinție, dar el conduce nestingherit și dă sarcini concrete Guvernului și Parlamentului. 

Repet ceea ce am spus în 22 februarie -- atâta timp cât ‹kuliokarul› Igor Dodon va fi la libertate, instituțiile statului vor deservi rețelele de mafioți, bandiții vor fura mai departe, iar populația va sărăci și va cădea răpusă de virus. Prezentând un imens pericol social, Igor Dodon trebuie izolat urgent și dat pe mâna justiției. După izolarea lui dodon, banda de corupți din Parlament și Guvern se va destrăma și atunci, apar posibilități reale ca pandemia, prin vaccinare masivă, să fie diminuată, iar în vară-toamnă să fie organizate alegeri anticipate”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.