VIDEO Stat eșuat: pacienții de la Spitalul Foișor, evacuați pe neanunțate, unii fiind trimiși acasă, deși abia au fost operați. Arafat a ieșit din direct atunci când un pacient îl chema la fața locului


VIDEO Stat eșuat: pacienții de la Spitalul Foișor, evacuați pe neanunțate, unii fiind trimiși acasă, deși abia au fost operați. Arafat a ieșit din direct atunci când un pacient îl chema la fața locului

Pacienții Spitalului de Ortopedie Foișor din București au fost evacuați, vineri seară, în urma unui ordin semnat de șeful DSU Raed Arafat și avizat de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, document care prevede transformarea unității medicale în spital COVID. 

O parte dintre pacienți de abia au ieșit din operație, dar acest lucru nu a contat pentru autorități. De asemenea, pacienților externați și netransferați către o altă unitate medicală nu li s-a pus vreo formă de transport la dispoziție, rudele acestora trebuind să vină din mai multe zone îndepărtate ale țării. Totodată, precizăm că 20 de pacienți au fost transferați către alte unități medicale, iar cei care nu au fost operați vor fi reprogramați. 

Directorii spitalului nu au fost de acord să transforme spitalul care are profil de ortopedie în spital COVID-19, dar până la urmă schimbarea de profil a unității medicale s-a produs. Subliniem că medicii s-au opus externării multora dintre pacienți, dar fără sorți de izbândă. 

Șeful DSU, Raed Arafat, era în direct la Antena 3 când un pacient care ieșea din incinta Spitalului Foișor a avut o ieșire nervoasă la adresa lui. Ca reacție, Raed Arafat a ieșit din direct, fără a spune nimic în legătură cu nemulțumirea pacientului. 

"Oamenii ăștia de aici s-au comportat exemplar cu mine, doar că îl aștept pe domnul Arafat, dacă are o dezbatere să o aibă cu mine, nu cu Antena 3. Veniți încoa și aveți o dezbatere cu mine!", a zis pacientul. 



De asemenea, o pacientă în vârstă, care prezenta dureri groaznice, a transmis pentru un post de televiziune că a fost trimisă acasă, la Târgoviște. 



O altă pacientă a transmis că a fost trimisă acasă, deși în mod normal urma să fie externată luni. De asemenea, o pacientă a precizat că a fost anunțată abia în această seară că va fi transferată la o altă unitate medicală.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.